in

Ambasada României în Italia, agent comercial pentru Blue Air

”Compania aeriană românească Blue Air a inaugurat recent primul zbor direct pe ruta Florența-Iași, o legătură care vine în sprijinul promovării turismului și a schimburilor culturale dintre cele două țări.”

Aceasta este o postare de pe pagina Facebook a Ambasadei României, prin care este promovată o știre publicitară despre inaugurarea unui nou zbor Blue-Air de la Florența la Iași.

Lăsând la o parte formularea, care parcă ar vrea să păcălească cenzura – zborurile vor promova ”turismul și schimburile culturale” – este vorba de o publicitate nici măcar foarte mascată.

Pagina facebook a Ambasadei este pagină oficială, este vocea instituției, fiind gestionată de un angajat al statului român, nu de un voluntar în timpul liber.

M-am uitat curios la pagina FB a Ambasadei Italiei în România, poate face publicitate la Alitalia – și câtă nevoie ar avea – dar n-am găsit. Sau poate Ambasada României de la Roma ar trebui, dacă tot s-a dat liber la promovare comercială, să promoveze compania Tarom, lipită pământului, companie încă a statului român.

Postarea a avut succes, compania Blue Air poate fi mulțumită de serviciile Ambasadei.

Nu e singurul caz, în Spania de exemplu Ambasada ridică în slăvi compania Digi Mobile. (vezi aici)

Mai sunt și alte companii aeriene care pot fi promovate sub pretextul „promovării turismului și a schimburilor culturale”, cum sunt Wizz Air, Ryaniar, dar pagina oficială a unei ambasade nu e locul potrivit pentru publicitate. Să fie un gest dezinteresat făcut de cineva care vrea să informeze publicul? Are legătură cu informarea așa cum are legătură noua rută  cu ”promovarea turismului și a schimburilor culturale”.

Sorin Cehan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În 7 ani, jumătate de milion de italieni au fugit în străinătate. Acum pleacă și românii din Italia

Atenție la intrarea în țară! Prețul rovinietelor pentru microbuze cu mai mult de 9 locuri s-a dublat