in

Aproape 40.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare, din Italia doar 3.378

Mai puțin de 40.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din luna decembrie. Termenul de înscriere în Registrul electoral ca alegător în străinătate prin corespondenţă a expirat joi, la ora 24,00.

Potrivit site-ului AEP, un număr total de 39.238 de români din diaspora au depus cereri de înregistrare pentru acest tip de vot. Cele mai multe cereri au venit de la românii din Marea Britanie – 9.224, Germania – 5.772, Italia – 3.378, Spania – 3.338, Franţa – 2.769. Peste 1.000 au fost depuse de românii din Belgia, Olanda, Elveţia, Austria, SUA, Irlanda.

Totodată, 3.939 de români din afara graniţelor s-au înscris pentru a vota la parlamentare la o secţie de votare. În acest caz, termenul limită de înscriere în Registrul electoral ca alegător în străinătate a expirat pe 21 septembrie.

Conform legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a demarat la data de 1 aprilie 2020 şi se încheie odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, adică în data de 21 septembrie. În cazul votului prin corespondenţă, termenul a fost prelungit cu încă o lună.

La alegerile parlamentare îşi exercită dreptul de vot în afara ţării doar cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate. Aceştia votează pe 5 şi 6 decembrie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/mafia-permiselor-de-conducere-obtinute-in-strainatate-si-preschimbate-in-tara-depistati-peste-o-suta-de-cetateni-romani/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dacă în 7 zile infecțiile nu scad, Italia se închide. Ieri peste 16.000 de cazuri noi. Limita terapiei intensive: 2.300 de pacienți

pensionarii de lux

Pensionarii de lux ai României. Se reangajează la stat şi încasează lunar câte o mică avere