in

Atac brutal asupra unor muncitori români din Republica Cehă – rasiştii au crezut că sunt romi

Poliţia cehă i-a acuzat pe patru bărbaţi din Votice de atacarea unor muncitori români crezând că aceştia erau membri ai comunităţii rome. La mijlocul lunii mai bărbaţii acuzaţi au strigat sloganuri rasiste la adresa muncitorilor înainte de a pătrunde în clădirea lor şi de a se încăiera.

Zuzana Stránská, purtătoare de cuvânt pentru poliţia din Benešov, a spus pe 13 iunie că cei patru bărbaţi ar putea ispăşi până la cinci ani de închisoare dacă sunt condamnaţi, potrivit site-ului de ştiri Aktuálně.cz.

Stránská a spus că bărbaţii mai întâi au atacat verbal grupul de români în grădina barului Domino din Votice. Se pare că aceştia au strigat la români că sunt ”ţigani” şi că au scandat salutul nazist „Sieg Heil” şi „Heil Hitler”.

După ce au părăsit românii barul, bărbaţii au pus melodiile formaţiei Orlík şi au băut alcool. Unul dintre ei şi-ar fi dat jos cămaşa pentru a-şi arăta tatuajele cu simboluri naziste şi le-ar fi arătat celorlalţi cum să ridice în mod corect braţul pentru salutul fascist.

După miezul nopţii, cei patru bărbaţi au pătruns în clădirea în care erau cazaţi românii şi au intrat în camera în care dormeau aceştia, lovindu-l pe unul cu un pumn în faţă. A urmat o încăierare pe timpul căreia românii s-au apărat cu ce au găsit la îndemână: sticle, arme albe improvizate, borcane de murături şi bâte. Muncitorii au reuşit să-i alunge pe atacatori din clădire. În final, bărbaţii au spart geamul uşii de la parter şi au plecat, potrivit site-ului de ştiri Aktuálně.cz.

Stránská a spus că bărbaţii au fost acuzaţi de intrare prin efracţie, violenţă asupra unui grup de indivizi, dezordine şi manifestarea simpatiei pentru o mişcare ce ţinteşte spre suprimarea drepturilor şi libertăţilor umane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ion Iliescu, membru de onoare al Asociaţiei Românilor din Italia

Românii trimit în ţară jumătate din banii trimişi în 2008/ Vezi GRAFICUL