in

Au revenit escrocii cu ”metoda accidentul”: româncă din Italia, înșelată cu 400 de euro de un fals polițist

Au revenit escrocii care inventează povești cu impact emoțional pentru a obține sume de bani. Metodele prin care reușesc să facă asta sunt în principiu aceleași. Polițiștii sunt pe urmele unui individ care, pretinzând că este polițist rutier, a reușit să obțină de la o maramureșeancă care lucrează în Italia 400 de euro, scriu jurnaliștii de la ziarmm.ro.

Florina Metes, purtător de cuvânt Poliția Maramureș: “Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale (SIC) cercetează o fapta comisă în cursul acestei săptămâni prin metodă “Accidentul”. Verificările efectuate până în acest moment au relevat că miercuri, 21 august, un bărbat din comună Oarta de Jos a fost contactat telefonic de către o persoană care a pretins că este agent la Evidența Populației și care i-a solicitat date despre el și familia sa, inclusiv numărul de contact al soției sale plecată la muncă în Italia.

De aici până la obținerea banilor a fost doar un pas. Femeia a fost contactată de către un pretins polițist din cadrul Serviciului Rutier Maramureș și anunțată că soțul său a fost implicat într-un accident, urmează să fie operat și pentru intervenția chirurgicală este nevoie de suma de 800 euro. După ce a trimis 400 euro, femeia și-a contactat soțul și și-a dat seama că a fost înșelată.”

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune și continuă cercetările în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Florina Metes, purtător de cuvânt Poliția Maramureș: “Revenim cu aceleași sfaturi: nu furnizați date despre dumneavoastră și familia dumneavoastră și, mai important, nu transmiteți sume de bani! În ciuda impactului emoțional de moment, amintiți-va că în cazul unui accident nici polițistul, nici medicul nu solicită bani! Va ia maxim un minut pentru a verifică dacă cele transmise telefonic corespund realității!”

ATENȚIE CUI TRIMITEȚI BANI! POLIȚIȘTII CARE INTERVIN LA ACCIDENTE NU VA SOLICITĂ NICIODATĂ SUME DE BANI!

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sicilia, român de 37 de ani, dispărut de o lună și jumătate, familia cere ajutor pentru a-l găsi

Ghinion pentru un hoţ român de apartamente din Roma: s-a blocat în lift și a fost arestat de polițiști