in

Azi încep înscrierile la Loteria Vizelor 2013 pentru SUA/ Vezi condiţiilede eligibilitate

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a anunţat luni lansarea programului Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2013, informează Agerpres.

Potrivit ambasadei, programul anual de imigrare Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite. România se află printre ţările participante la programul DV-2013.

Înregistrările pentru programul DV-2013 trebuie transmise electronic de marţi, 4 octombrie 2011, până sâmbătă, 5 noiembrie 2011. Înregistrarea începe şi se încheie la ora 12:00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Înregistrarea se poate face doar online.

Solicitanţii sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână pentru a se înscrie, cererea foarte mare putând cauza întârzieri la conectarea online. După 12:00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 5 noiembrie 2011, nu se va mai accepta nicio înregistrare. Participarea la program este gratuită.

Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediar sau terţ care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare face acest lucru fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA. Pentru a fi eligibili, solicitanţii trebuie să fie născuţi într-o ţară care participă la program şi să îndeplinească fie criteriul educaţional (să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat) fie să aibă experienţă de cel puţin doi ani din ultimii cinci într-o meserie care se califică.

Pentru determinarea eligibilităţii pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

Înainte de a se înregistra în programul DV-2013, solicitanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate aflate pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite romania.usembassy.gov/visas/diversity.html precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat www.travel.state.gov Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de computer.

Toţi participanţii, inclusiv cei care nu au fost selectaţi, pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov, secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare (care trebuie păstrat din momentul înscrierii până în 30 iunie, 2013 cel puţin), începând cu data de 1 mai 2012, până în data de 30 iunie 2013.

Confirm Ambasadei SUA, aceasta va fi singura modalitate prin care participanţii la programul de loterie vor fi înştiinţaţi despre selectarea sau neselectarea lor în programul DV-2013. Departamentul de Stat nu va trimite prin poştă scrisori celor înscrişi în programul Diversity Visa. Cei selectaţi nu vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor prin e-mail. Cei care NU au fost selectaţi vor putea afla acest lucru prin Entrant Status Check.

Ambasada SUA nu pune la dispoziţie lista câştigătorilor. Ambasada SUA precizează că e-mailurile sau scrisorile care anunţă o persoană că a fost selecţionată în cadrul programului Diversity Visa şi că pentru a i se procesa cererea trebuie să trimită o sumă de bani prin poştă sau transfer electronic către o anume persoană din cadrul Ambasadei sunt false.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii, un popor de oameni îngrijoraţi: vezi topul factorilor de stress

Sora celebrului Gheorghe Iancu, Dorina, maestră de balet în Italia: „Mi-e dor de România”