in

Badea şi Bădescu, alături de familiile victimelor din Calabria

“Vreau să fiu alături şi să-mi transmit afecţiunea şi apropierea familiilor române implicate în tragedia care a avut loc la Calabria, de asemenea întregii comunităţi române rezidente”- afirmă, într-o notă, Ramona Bădescu, delegată a primarului din Roma, Gianni Alemanno, pentru comunitatea românească. “Un accident grav – continuă Bădescu – care a frânt aripile speranţei a şase suflete care şi-au lăsat ţara şi familiile sperând la o viaţă mai bună. Pot doar să sper, în aceste momente atât de triste, ca toţi românii să se unească într-o singură durere. Am vorbit cu preşedintele regiunii Calabria, Scopelitti, care mi-a spus că românii sunt o comunitate bine inserată în viaţa calabreză şi că el însuşi acordă mare atenţie problemelor legate de integrare, o necesitate primordială în această lume tot mai etnică”.

 

Şi senatorul Viorel Badea a luat act de această tragedie "încă din momentul întâmplării ei" și a anunţat printr-un comunicat că: "monitorizează cu maximă atenție modul în care autoritățile italiene anchetează circumstanțele producerii acestui grav accident. Astfel, domnul Badea se află în legătură permanentă cu oficialii italieni din regiunea Calabria și cu autoritățile consulare române".

Totodată, senatorul român a purtat o convorbire telefonică cu vice-prefectul provinciei Cosenza, domnul Demetrio Martino, care "a manifestat totala disponibilitate a oficialilor italieni pentru sprijinirea familiilor victimelor nefericitului eveniment".

De asemenea, Viorel Badea a solicitat Consulatului României la Catania să acorde, cu maximă celeritate, sprijin familiilor celor dispăruți pentru repatrierea rămășițelor pământești ale acestora.

”Este inadmisibil modul sclavagist și primitiv în care unele companii italiene din Calabria înțeleg să-i trateze pe lucrătorii români, fără a le acorda o minimă protecție și respectul necesar cuvenit unor cetățeni europeni. Condițiile abominabile în care conaționalii noștri prestează munci sezoniere în agricultură, în unele provincii din Calabria, îi expun constant unor episoade tragice, similare celui petrecut în data de 24 noiembrie, în provincia Cosenza.”, a precizat senatorul Viorel Badea.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imaginaţie de politician: campanie electorală cu sloganuri ilare

Artistul Seal a anulat concertul de la Bucureşti. Fanii sunt revoltaţi