Menu
in

Banii de la DRP vor fi obținuți mai ușor. Ministrul Tîlvar: ”Ne gândim la o variantă de modificare a legii”

Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Peste Hotare, Angel Tîlvăr, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că la nivelul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, pe care îl conduce, se gândește o variantă care include și o propunere de modificare a legii, astfel încât procedurile de finanțare pentru proiectele destinate diasporei să fie mai simple, iar fondurile mai ușor de accesat.

„Ne dorim ca și noi să ușurăm maniera în care asociațiile pot formula proiecte, pot să apeleze la noi. De aceea am cerut colegilor din Departament și colegilor mei să înceapă și cred că avem trei săptămâni de când ei se gândesc la o variantă fie de a modifica Legea 321, fie, eventual, de a propune o altă variantă, o altă procedură de finanțare, în așa fel încât asociațiile să întâmpine tot mai puține greutăți”, spune ministrul.

În interviu, Tîlvăr mai vorbește și despre stadiul în care se află organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni, dar și despre discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții diasporei pe tema sistemului de vot.

 

Interviul integral pe AGERPRES

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version