in

Controale masive în toată Europa la autovehicule de transport persoane sau mărfuri, peste 6.000 de amenzi aplicate

Aproape 27.000 de autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control, în aceste zile, de poliţişti. Activităţile s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale U.E. S-au aplicat peste 6.000 de amenzi (2.278 la transport persoane, 3.804 transport marfă)

Pe parcursul săptămânii 12 – 18 octombrie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a  coordonat, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Acțiunea s-a desfășurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a legislației rutiere, dar și a prevederilor legale dispuse în contextul situației produse de răspândirea noului virus COVID-19.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost verificate 12.494 de autovehicule destinate transportului public de persoane, pentru neregulile constatate fiind aplicate 2.278 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 210 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 358 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 10 pentru abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf și 3 pentru utilizarea incorectă a acestuia.

Alte 11 au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 79 pentru defecțiuni tehnice, 6 pentru depășirea masei total maximă autorizată a vehiculului, 116 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 61 referitoare la lipsa unor documente ale vehiculului, iar alte 20 referitoare la lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

Totodată, au fost dispuse 5 imobilizări pentru defecțiuni tehnice.

În cazul transportatorilor de marfă, au fost verificate 14.561 de autovehicule, fiind aplicate 3.804 sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, polițiștii au aplicat 688 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 768 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 172 pentru funcționarea nercorespunzătoare a aparatului tahograf, 150 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă și 251 pentru defecțiuni tehnice.

Alte 37 au fost aplicate pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 47 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone, 45 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 235 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, alte 125 pentru lipsa unor documente ale vehiculului și 33 referitoare la lipsa unor documente ale operatorilor de transport.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/austria-sofer-roman-de-tir-condamnat-definitiv-la-inchisoare-pe-viata-a-asasinat-si-violat-post-mortem-o-studenta/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român decedat la Salerno, șase copii au rămas fără tată. „A plecat în Italia să le facă o viață mai bună, dar acum va veni într-un sicriu de oțel”

catalin cirstoveanu

România reală, 30 de bebeluși au murit în ultimul an din cauza lipsei banilor. Medic: «Am cumpărat tratamente și echipamente pe caiet»