in

Coșmarul unor chiriași români din Germania, 750 de euro pentru mucegai, frig și ziduri sparte: ”Situația este extremă”

Încălzire defectuoasă, numai apă rece luni la rând, mucegai peste tot și în baie un miros dezgustător, acestea sunt condițiile în care trăiește o familie de români din Offenbach, scrie publicația „Extra Tipp”. Un exemplu al exploatării persoanelor vulnerabile de către proprietari nemiloși.

În iulie anul trecut proprietarul apartamentului a scos vechiul sistem de încălzire pentru a instala unul nou. Rezultatul: până în noiembrie caloriferele din apartament au rămas reci și apa caldă a început să curgă numai la jumătatea lui decembrie.

Claudia și Valentin Moldovan trăiesc de trei ani într-un apartament cu trei camere împreună cu cei doi copii ai lor, de 10 și 18 ani. ”A trebuit să facem duș prin vecini timp de jumătate de an”, a spus Claudia Moldovan.

Chiar și acum, deși încălzirea este din nou activă, aerul rece traversează camerele. Ferestrele au încuietorile defecte și nu se pot închide etanș. În alte locuri, apa picură din tavan. La baie este insuportabil, miroase îngrozitor, zidurile sunt sparte și țevile sunt la vedere.

În mod incredibil, acum proprietarul a crescut chiria locuinței cu 250 de euro. Astfel, pentru circa 55 de metri pătrați, românii trebuie să plătească lunar 750 de euro.

Familia Moldovan nu vrea să continue să trăiască astfel și a cerut ajutorul Asociației Chiriașilor. Avocatul acesteia, Michael Beutler, a cerut proprietarului să remedieze situația. Însă acesta nu are nicio reacție.

”Situația este extremă”, afirmă avocatul. Cazurile de chiriași care trăiesc în astfel de condiții sunt frecvente, proprietarii închiriază unor oameni vulnerabili și profită de faptul că nu există locuințe decente la prețuri accesibile.

Persoanele care nu au un loc de muncă și nu cunosc germana sunt cele mai facile prăzi pentru acești proprietari fără scrupule. ”Oamenii sunt fericiți când au un acoperiș deasupra capului. Și nu se plâng pentru că nu cunosc bine limba”, spune avocatul care adaugă că nu crede într-o înțelegere pe cale amiabilă între părți și recomandă familiei de români să-l dea pe proprietar în judecată și să se mute.

Altfel, vor continua să trăiască în condiții inumane, în mucegai și frig.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Studiu Banca Mondială: Diaspora a trimis în țară mai mulți bani decât investițiile străine

Prins la Gorizia și arestat: poliția italiană surprinsă, câtă marfă furată întră într-o furgonetă