Menu
in

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD: Votul românilor din diaspora ar trebui restricţionat

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, pentru ziare.com, că USL ar trebui să reconsidere dreptul românilor din diaspora de a vota la alegerile din ţară. Ivan spune că mulţi români habar n-au cine conduce ţara, iar alţii refuză să-şi înveţe copiii româneşte.

„Eu ştiu situaţia românilor din afară şi consider că o astfel de dezbatere ar fi foarte utilă. Nu consider că ar fi o îngrădire a dreptului de vot al cetăţenilor români de afară, cât timp spun şi îşi asumă că nu mai sunt interesaţi de situaţia din România şi că nu se vor mai întoarce niciodată în România.

Sunt familii de români în care copiii nu mai ştiu limba română şi nici nu sunt încurajaţi să o înveţe pentru că părinţii au luat decizia să nu se mai întoarcă niciodată în ţară.

Statul român ar trebui să ştie cine sunt cei care sunt conectaţi la situaţia din România, sunt interesaţi de ce se întâmplă aici sau au plecat, şi-au luat toate bagajele şi nu mai vor să audă de România.

Am întâlnit şi în Statele Unite mulţi români care spuneau că habar n-au cine-i preşedintele României şi cine-i prim-ministrul şi aşa mai departe. Nu-i mai interesează”, a declarat europarlamentarul PSD.

Integral pe ziare.com

Marian Mocanu: Diaspora nu trebuie să voteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu

Daniel Ţecu (Fadere): Românii din diaspora vor să voteze la referendum

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version