in

Deputat USR: Copiii români nu au o educație ”ca la carte” în limba maternă în școlile din diaspora

Deputatul USR, Vlad Aurel Duruș (ales în circumscripția 26, Maramureș), a trimis o interpelare, adresată Ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop prin care cere informații despre situația școlilor românești din afara României.

La începutul interpelării, deputatul Duruș denunță faptul că ”de cele mai multe ori, copiii întâmpină diferite greutăți care-i împiedică să aibă o educație ”ca la carte” în limba maternă în respectivele școli”, fără însă a da detalii.

Este pentru prima dată când un parlamentar din actuala legislatură se interesează despre școlile în limba română din afara țării, despre numărul și forma unităților de învățământ, știind că există cursuri LCCR, școli de duminică în administrarea parohiilor sau școli care primesc fonduri de la ministerul pentru românii de pretutindeni, cu manuale diferite sau cu modalități de predare diverse.

Deputatul Duruș, deși ales într-o circumscripție din țară, vrea să mai știe despre contribuția pe care ministerul o are și care sunt planurile pentru următorii doi ani pe care le are pentru școlile cu predare în limba română.

(foto sus: Ministrul Andreea Păstîrnac, prezentă la Asociația Dacia din Atena, la festivitatea de deschidere a anului școlar 2017-2018)

Iată mai jos interpelarea completă:

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lexus de peste 250.000 lei semnalat ca fiind furat din Italia, descoperit de polițiștii de frontieră

Chiar și parlamentari de diaspora au votat: POLITIZAREA centrelor comunitare din afara țării