in

Deputatul Cristian Rizea cere biserică pentru românii din Torino

Deputatul Cristian Rizea, preşedintele PSD Diaspora, anunţă într-un comunicat că a înaintat luni, 5 martie, primarului oraşului Torino, Piero Fassino, trei solicitări importante, din partea comunităţii româneşti din Torino şi din regiunea Piemonte.

Prima solicitare: Posibilitatea acordării unui teren în concesiune, în vederea construirii unei biserici româneşti.

Apoi deschiderea unui centru cultural româno-italian în scopul organizării unor evenimente care să contribuie la păstrarea indentităţii culturale româneşti şi la integrarea românilor în comunităţile locale. Ultima solicitare: deschiderea unei linii aeriene directe între Torino şi Bucureşti.

„Cunosc problemele cu care se confruntă românii din Diaspora şi încerc pe cât posibil să vin în sprijinul comunităţilor româneşti de peste hotare. Piero Fassino este un primar preocupat de comunitatea românească şi implicat în găsirea unor soluţii la problemele acestora”, a declarat deputatul Cristian Rizea.

Pe 4 martie, preşedintele PSD Diaspora a participat, alături de secretarul general PSD Diaspora, Marian Popescu şi reprezentanţii PSD Italia, la evenimentul „Toţi împreună”, la Torino. Spectacolul, care a strâns peste 300 de români, i-a avut ca protagonişti pe Denisa Curtaşu, Gabriela Băncilă, Alina Sorescu şi Victor Socaciu.

„M-am simţit foarte onorat să particip, la începutul primăverii, alături de sute de români la un eveniment artistic, în Torino. Este minunat să resimţi modul în care românii din afara graniţelor ţării transmit spiritul autentic românesc şi adevăratul sentiment de a fi român”, a declarat deputatul Cristian Rizea.

La finalul evenimentului, preşedintele PSD Diaspora, alături de echipa PSD Italia, au oferit mărţişoare tuturor domnişoarelor şi doamnelor prezente la spectacol. Evenimentul a fost organizat de PSD Torino, împreună cu Asociaţia Casa Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Senatorul Viorel Badea cere biserică pentru românii din Guidonia

8 Martie- Intrare gratuită pentru doamne şi domnişoare la muzeele din Roma/ LISTA