in

Deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Raețchi: ”Ministrul românilor de pretutindeni, Angel Tîlvăr, trebuie să meargă în comisia pentru Cod Electoral pentru a susține cauza Diasporei”

Deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Raetchi a afirmat astazi că este necesar – ca semnal public si pentru o reprezentare eficienta si responsabila –  ca Angel Tîlvăr, ministrul delegat pentru Diaspora, să participe la sedinta comisiei parlamentare pentru elaborarea noilor legi electorale, pentru a reprezenta si apăra interesele românilor de peste hotare.

„Pare evident, in conditiile in care Romania nu reuseste sa creeze un sistem functional de vot pentru Diaspora, ca ministrul Angel Tîlvăr ar trebui să participe la sedinta comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale în conditiile în care pe agenda acesteia se află si votul prin corespondentă si electronic pentru românii din Diaspora.

Nu cred că e suficient ca ministrul Angel Tîlvăr să încurajeze platonic lucrările comisiei de cod electoral, asa cum a procedat în trecut. Consider că prezenta sa activa, vocala, implicata este necesară pentru reprezentarea intereselor celor aproximativ 3,5 milioane de români care trăiesc în afara granitelor si care, muncind, îsi ajută nu doar familiile, dar si economia României, prin sumele de bani pe care le trimit în tară”, a spus Ovidiu Raetchi.

Deputatul PNL a adăugat că ministrul Angel Tîlvăr ar trebui să-si prezinte si punctul de vedere în legătură cu schimbarea sistemului de vot pentru alegerile parlamentare pentru a garanta o bună reprezentare a românilor din afară.

„În contextul în care se ia în considerare schimbarea sistemului electoral pentru alegerile parlamentare din 2016 si varianta care se prefigurează este cea a votului proportional, cred că este necesar ca ministrul delegat Angel Tîlvăr să spună care este viziunea sa în această privintă pentru asigurarea unei mai bune reprezentări a românilor din Diaspora. Consideră ministrul Tîlvar că sistemul colegiilor uninominale pentru Diaspora a fost ineficient si trebuie schimbat? Crede el că romanii din Diaspora acceptă o reprezentare indirectă? Sunt lucruri pe care ministrul de specialitate trebuie să le limpezească”, a completat Ovidiu Raetchi.

Ministerul Sănătății: Dacă ai card de sănătate în Italia, ai asistență GRATUITĂ și în România

Educație pe internet: Legea învățământului din România s-a modificat, se înființează școala „la distanță” pentru copiii din diaspora

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Marea Britanie copiii vor putea avea „trei părinți”

Morții abandonați din diaspora, soluția capitalistă a noului ministru: „Asigurați-vă pentru caz de deces”