Menu
in

Deși doarme sub cerul liber, și-a donat toți banii pentru a-i ajuta pe alţii. A primit în schimb o locuinţă şi un loc de muncă

Un cerşetor român a cucerit inimile francezilor şi a ajuns pe coperţile ziarelor din oraşul francez Nisa, pe Coasta de Azur. Drama oamenlor care şi-au pierdut adăpostul în urma inundaţiilor l-a impresionat pe bărbat, care şi donat singurii bani pentru a-i ajuta. Gestul său a stârnit un val de solidaritate. Primăria i-a oferit o slujbă, iar o asociație de volutari a reușit să-l cazeze într-un apartament.

Ion-Nelu Gioroiu, 52 de ani, nu avea până de curând un domiciliu și, de regulă, dormea pe unde apuca. După ce a văzut drama prin care trec semenii săi, cel cunoscut de francezi drept “Jojo” a luat legătura cu o fundație și a donat 150 de euro, bani pe care i-a strâns după ce a vândut mai multe reviste.

După ce au aflat povestea românului, membrii asociaţiei Solidarité 06 au făcut totul public. “M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înţeleg, ştiu că nu are bani şi de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reuşit să pună ceva bani deoparte şi că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că ştie ce simt cei care rămân fără nimic… a scos două pungi cu monede şi a insistat să le luăm”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a fundaţiei.

Abandonat la naştere şi crescut la orfelinat

Trecătorii grăbiţi de pe străzile din Nisa îl remarcaseră până atunci într-o parcare, unde vindae reviste. De altfel, chiar în ultimul număr al uneia dintre publicaţiile pe care le vindea apărea şi trista sa poveste sa: un om sărman, născut la Craiova, abandonat la naştere şi crescut în orfelinatele din România. După Revoluţie, el a ajuns iniţial în Italia, unde a lucrat „la negru”, iar apoi a decis să-şi încerce norocul în Franţa vecină.  Viaţa i s-a schimbat după ce fundaţia i-a făcut cunoscut gestul nobil.

Potrivit sursei citate, va primi un loc de muncă mult visat, cu acte în regulă şi cu un salariu decent, la serviciul de curăţenie al Primăriei Nisa. Şi pentru prima dată după ani buni, nu mai doarme afară: o binefăcătoare i-a asigurat cazare prin intermediul asociaţiei + Café Suspendu +”, explică un voluntar de la Secours populaire care îi aducea de obicei mâncare. „L-am trezit azi dimineaţă la 8,00. Este fericit, era în al nouălea cer. Acum trebuie să meargă împreună cu noi la Consulatul României din Marsilia, pentru a-i fi refăcute actele, furate de unii care l-au atacat“, a mai  adaugat voluntarul.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version