in

DEZASTRU: 150.000 de copii singuri acasă, după ce părinții au plecat la muncă în străinătate

Migrația românilor a dat naștere unui fenomen tot mai extins – sute de mii de copii au rămas în țară să fie crescuți de bunici sau de alte rude.

„Cifrele oficiale de la Direcția pentru Protecția Copilului, arată undeva în jur de 80-90.000. Cele de la Educație, de la Inspectoratele școlare, arată undeva la 150.000, doar copii de vârstă școlară.

Mulți dintre ei și-au pierdut pur și simplu copilăria, mulți au devenit părinți pentru frații mai mici, mulți s-au lăsat de școală, mulți dintre ei au rămas cu niște traume și cu o lipsă de afectivitate și de empatie, pentru că nu au simțit dragostea părinților”, a spus Gabriela Alexandrescu, director executiv Organizația “Salvați Copiii”, la Digi 24.

În căutarea unui trai mai bun, milioane de români au plecat din România și s-au stabilit în străinătate. În Spania, Italia, Anglia sau Franța, cei mai mulți dintre ei.

În plus, conform informațiilor furnizate de Asociația Salvații Copiii, jumătate dintre micuții din România trăiesc în sărăcie, țara noastră având cel mai mare procentaj din Uniunea Europeană, potrivit stiripesurse.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

crima arges

Caz şocant în Argeş. Mamă și fiu, găsiți fără suflare în curtea bisericii

Roma, cade de pe un pod în timp ce își face un selfie: tânăr de 31 de ani în stare foarte gravă