in

Diaspora începe să-și piardă răbdarea: românii din Austria anunță proteste la Viena

”Am o întrebare pentru românii din AUSTRIA: Vreți să facem un protest de amploare în fața Consulatului Român de la Viena. Cred că majoritatea v-ați săturat de ceea ce se întâmplă și cum suntem tratați. Totodată, să facem și o petiție în acest sens către MAE și Ambasada Română. Să cerem ca în Austria să fie minim 3 Consulate: la Viena, Graz și Salzburg sau Linz. Ce spuneți dacă îl organizăm în 30 septembrie 2016 la orele 13:00 ??? Ce spuneți? De acord ori nu??? Aștept răspunsurile…”

Așa își începe postarea, pe Pagina Românilor din Austria, Leș George, unul dintre organizatorii acestui protest…

Contactat telefonic de Jurnalul Românesc din Austria, domnul Leș a declarat că este imposibil să ajungi, după o noapte de umblat cu mașina, la ora 8 la coadă la Consulat la Viena și să nu ajungi la rând să îți depui actele sau să faci o cerere.

În foarte scurt timp, foarte multă lume i s-a alăturat, oamenii anunțând că vor veni din toată Austria la protest. Nemulțumirile oamenilor sunt întru totul justificate, taxele consulare fiind exorbitante, termenul de execuție al documentelor depășindu-l cu mult pe cel legal.


”Acestea sunt exact promisiunile președintelui Iohannis, a liberalilor și, mai târziu, a Guvernului meu”, comentează jurnaliștii de la publicația din Viena.

Din două lucruri promise diasporei, Iohannis doar unul a reușit să îl impună, dar puțin diferit decât era promisiunea inițială. A anunțat că va schimba ambasadorii din țările unde au fost probleme – parțial realizat. A uitat să ne anunțe și pe noi, ăștia mai de rând…că, de fapt, o să îi mute pe funcții mai mari, vezi exemplul Silviei Davidoiu – Coordonator Național SUERD — Ministerul Afacerilor Externe (Strategia UE a Regiunii Dunării), dar și al ministrului tehnocrat al MAE de acum, care, la alegerile prezidențiale din 2014, era nimeni altul decât ES Lazăr Comănescu…

Și vreți ca noi să nu mai stăm la coadă la consulate pentru că lui Cioloș și Iohannis le pasă de diaspora?

După ce fostul ministru-dezastru Dan Stoenescu a fost demis, dovada cea mai bună că a terminat de cheltuit fondurile alocate înregistrării este noua găselniță a Guvernului, înscrierea online în registrul electoral.

Bineînțeles că vina este comună, nu putea să ia banii Guvernului în spate și să plece…Atunci de ce a fost singurul pedepsit?

Cioloș, tehnocratul preferat de liberali – și știu ei de ce – își face planuri pentru un guvern următor…Dar de data asta nu va mai fi de tehnocrați…deci…ce taxe consulare, pașapoarte?…

A, poate au uitat, chiar e an electoral! Anul acesta, undeva în decembrie au loc alegerile parlamentare.

Până atunci, George Leș vă așteaptă alături de el în fața Consulatului din Viena, în data de 30 septembrie, de la ora 13, iar până atunci puteți semna și aduce îmbunătățiri petiției online creată în acest sens:

http://www.petitieonline.com/mai_multe_consulate_romaneti_in_europa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bronz sănătos, rapid și rezistent? Iată câteva trucuri

Italia, strigăt de alarmă: ”Fără resurse, fenomenul a devenit de necontrolat, riscă să ne strivească”