in

Diaspora TRAGE ȚEAPĂ sistemului sanitar românesc, crede șeful CAS: „Vin vara să se trateze fără să plătească”

Românii din diaspora îl deranjează pe Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru că vin vara acasă și se tratează în spitale. Domnia sa crede că cei care vin acasă, neavând asigurări în străinătate, profită de sistemul sanitar românesc, fără să plătească.

Astfel, mulți români care sunt plecați la muncă în străinătate revin în România în perioada iulie-august și își rezolvă problemele medicale în regim de urgență. Un fel de țepari, mai ales că în străinătate nu-i bagă nimeni în seamă. Acolo, crede Ciurchea, ”ți se dă doar urgența minimă astfel încât să nu mori”. Iată ce declarații a făcut Vasile Ciurchea la DC News:

„Cu românii care sunt plecați la muncă în străinătate sunt câteva probleme. Există o categorie de persoane care au asigurări în străinătate și sunt valabile când vin aici.

Mai este o categorie de persoane care cu toate că au asigurări acolo, plătesc și aici asigurări. De asemenea, mai este o categorie de oameni care nu au asigurări nici în România, nici în străinătate, dar beneficiează de servicii în România.

Vin în concediu și dacă facem o statistică vom vedea că numărul urgențelor crește în perioada iulie-august sau în perioada sărbătorilor.

Românii din diaspora își rezolvă multe probleme medicale în urgență pentru că este mai ieftin în România decât în afara țării. În străinătate, dacă nu ai asigurare medicală, nu îți dă nimeni niciun serviciu. Ți se dă doar urgența minimă astfel încât să nu mori”, a spus Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate la DC News Live.

Nu cu mult timp în urmă, Victor Ponta sugera ca fiecare român din diaspora să plătească o contribuție de 10 euro pe lună, având aceeași impresie că românii din diaspora nu plătesc nimic. Cel mai recent atac a venit de la Mircea Badea, care a sintetizat acest curent de opinie astfel: ”V-ați luat țara înapoi, dar nu plătiți impozite în România”.


 

Victor Ponta vrea ca românii din diaspora să contribuie la asigurările sociale: „10 euro pe lună de fiecare!”

Mircea Badea sare la gâtul diasporei: „Hai siktir! V-ați luat țara înapoi, dar nu plătiți impozite”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cosenza, și-a violat fetița timp de trei ani

„Românii se întorc să-și vadă FAMILIILE, nu să petreacă pe holurile spitalelor”, mesaj dur al ministrului diasporei pentru șeful CAS