Menu
in

Doi consilieri români aleși în Spania. Gazeta Românească prezentă la investitura Simonei Drăgan la primăria din Calatayud

Zi agitată din punct de vedere politic în Spania: astăzi a fost ultima zi de creare a majorităţilor în primăriile şi guvernele regionale. În urma alegerilor din 24 mai în Spania au fost aleşi consilieri 2 cetăţeni români, unul în Castellon de la Plana şi unul în Calatayud-Aragon.

Reporterul Gazetei Româneşti în Spania a participat la ceremonia de investitură a primarului şi a echipei de consilieri municipali în localitatea aragoneză Calatayud, localitate cu un număr de rezidenţi români de cca 4000 de persoane.

Consiliera de origine română se numeşte Simona Drăgan, 39 ani, originară din Sinaia, județul Prahova, îndrumător familiar şi coordonator al departamentului de imigraţie din 2001 în cadrul primăriei Calatayud.

Românca este licenţiată în drept şi master în imigraţie.

„Este o zi foarte importantă în viaţa mea şi chiar dacă am avut câteva emoţii am trecut cu bine peste ele. Am o experienţă de peste 14 ani ca funcţionar în departamentul de imigraţie, lucrând zi de zi pentru străini. Munca este formată în principal din acțiuni de informare pentru străinii din Calatayud, burse pentru copii şi tot ceea ce înseamnă imigraţia. În ceea ce priveşte comunitatea românească din localitatea noastră trebuie să spun că românii sunt foarte bine integraţi.

Nu există zone locuite cu precădere de români ci aceştia sunt uniform dispersati, ceea ce este un indiciu de integrare. Tot la capitolul lucrurilor pozitive aş vrea să adaug faptul că suntem văzuţi ca persoane muncitoare, serioase, bine integrate în societate. La capitolul negativ aş spune că nu ne implicăm în viaţă publică suficient de mult. Spre exemplu în Calatayud locuiesc circa 4000 de români dintre care au participat la vot foarte puţini. Aici avem de lucrat.

Eu am fost propusă de Partidul Popular şi doresc să le mulţumesc pentru onoarea de a fi consilierul municipal. De asemenea le mulţumesc celor care au fost alături de mine” a declarat Simona Drăgan pentru Gazeta Românească.

Primarul localităţii, Jose Manuel Aranda Lassa, care se află la al doilea mandat, ne-a declarat: „Simona este un membru de bază, ajutând de-a lungul timpului foarte mult imigranţii şi procesul acestora de integrare. O felicit şi mă bucur să o am în echipă”.

Prezenţi la ceremonia de învestitură au fost şi Marius Ion, copreşedintele PNL SPANIA şi consulul României în Zaragoza, domnul Alexandru Ion Steriu care ne-a declarat că, „este o mândrie să avem o româncă aleasă pe lista de consilieri locali din Calatayud. În Calatayud trăieşte a doua comunitate de români ca mărime după Zaragoza. De asemenea, Calatayud este un model european de integrare a cetăţenilor europeni şi străini, toate cele 4 partide mari de aici având români înscrişi pe liste ca şi consilieri (PP, PSOE, Partidul Aragonez şi Podemos)”.

Cătălin Serbu


Românii din Spania candidează la alegerile locale. Chiriță Florica, la Torrejon de Ardoz: ”Vreau să reprezint comunitatea la un nivel care să ne aducă cinste”


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version