in

Dragnea a decis să le facă pe plac liberalilor: ”Legea votului prin corespondență va fi aprobată săptămâna viitoare”

Votul prin corespondenţă, cuiul lui Pepelea în relaţia recentă PSD-PNL, va fi adoptat prin procedură accelerata de Senat şi apoi de Camera Deputaţilor la ordinul lui Liviu Dragnea. Opoziţia care a abandonat lupta în comisia de specialitate susţine acum că preşedintele PSD a deblocat legea ca urmare a presiunilor pe care le-a făcut, scrie jurnalul.ro.

Liviu Dragnea a anunţat la prima oră a dimineţii că legea votului prin corespondenţă va trece în doar câteva ore de comisia de Cod Electoral şi mai apoi va intra în parcursul legislativ obişnuit. Dacă luni seara nu exista nici un proiect scris pe hârtie, marţi după masă, Autoritatea Electorală Permanentă a venit cu textul gata scris.

„AEP dovedeşte încă o dată că poate finaliza în timp foarte scurt elaborarea unui proiect tehnic pe baza propunerilor formulate de partidele politice şi având în vedere standardele internaţionale şi europene în domeniu”, au arătat reprezentanţii Autorităţii.

Proiectul de lege va fi pus pe ordinea de zi de astăzi a Biroului Permanent al Senatului, urmând ca săptămâna viitoare să fie aprobat de plen. Calendarul a fost convenit în şedinţa coaliţiei de guvernare. Liderii partidelor au decis adoptarea legii ca să blocheze acţiunea de imagine a PNL care cu o zi în urmă protestau în grup în faţa biroului lui Valeriu Zgonea.

„Sub conducerea PNL nu s-a făcut nimic cu această lege”, a ieşit la înaintare preşedintele PSD. Replica a venit de la Mihai Voicu, fostul preşedinte liberal al Comisiei de cod electoral: „Să vorbească domnul Dragnea despre vot prin corespondenţă e ca şi cum ar vorbi dracul de tămâie„.

În pofida declaraţiilor tăioase ale liberalilor, aceştia au votat pentru lege în comisie pentru că nu au dorit să-şi asume riscul ca social-democraţii să îşi aroge meritele pentru proiectul stindard al mandatului lui Klaus Iohannis.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ragusa, morți în sere din cauza pesticidelor

Născută în România, premiată în Italia: campioana Andreea Ștefănescu, premiată la Spoleto