in

Dublarea numărului de parlamentari de dispora, partidul lui Dacian Cioloș strânge semnături

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, membru fondator al Mişcării România Împreună, a anunţat că strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a legilor electorale, prin care se propune, între altele, dublarea numărului de parlamentari din diaspora.

„… Dublarea numărului de parlamentari aleşi de diaspora. În momentul actual, diaspora este reprezentată de şase parlamentari. Asta înseamnă un număr egal cu cel al parlamentarilor care reprezintă cele mai mici judeţe din România, precum Mehedinţi, Tulcea sau Covasna, deci, toate acele milioane de oameni din străinătate au şase reprezentanţi, lucrul acesta este inacceptabil şi am vrea să obţinem dublarea numărului de parlamentari ai diasporei.

Apoi, introducerea dreptului românilor care locuiesc în străinătate, dar care nu au renunţat la domiciliu în România să voteze pentru parlamentarele din judeţele de unde provin şi să poată să facă asta în străinătate. În momentul acesta, oamenii din judeţele care au rămas depopulate nu-şi pot exprima dreptul de vot, nu-şi pot utiliza dreptul lor de vot, decât dacă fac mii de kilometri să vină acasă”, a afirmat Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă, alături de Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş, alături de românii din Italia. “Acordăm ajutoare cetăţenilor români afectaţi”

Dacian Cioloş, primul mesaj pentru diaspora, transmis la Roma: ”Vrem o ţară cu care să ne mândrim”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Siracusa, român arestat pentru viol, a intrat în casa femeii cu pretextul că vrea să-i cumpere mobila

Fiica Regelui Mihai: Violenţe de la mitingul diasporei au afectat unitatea naţională şi reputaţia noastră internaţională