in

Eurodeputat PSD: Patronii din străinătate abia aşteaptă să-i primească pe muncitorii români

Patronii unor companii importante din Marea Britanie şi Belgia abia aşteaptă ridicarea restricţiilor pentru români pe piaţa muncii, întrucât doresc să-i angajeze, deoarece sunt serioşi şi bine pregătiţi, a declarat, la Forumul diasporei, europarlamentarul PSD Ciprian Tănăsescu.

Din cadrul instituţiilor europene situaţia românilor din afară se vede mult mai bine, astfel încât europarlamentarii din România pot lua imediat poziţie atunci când „imaginea românilor şi a României este întinată în mod inadmisibil”, a precizat Ciprian Tănăsescu.

Tănăsescu a dat ca exemplu „isteria” creată de apropiata ridicare a restricţiilor pentru români şi bulgari, ocazie cu care europarlamentarii USL au organizat o dezbatere în PE pentru a încerca să modifice „imaginea greşită” pe care au încercat s-o impună „cei care vor să ne denigreze”.

Mesajul lui Victor Ponta către diaspora: „Cu cât veţi fi mai divizaţi, cu atât mai dificil va fi să vă apăraţi drepturile”

Potrivit europarlamentarului social-democrat, la această dezbatere organizată recent „numeroşi membri marcanţi ai comunităţii de afaceri şi ai mediului politic din Belgia şi Marea Britanie” au precizat că statele europene „nu numai că nu trebuie să se sperie (…) de invazia hoardelor barbare de români şi bulgari din ianuarie 2014, dar că, şi românii şi bulgarii, dar mai ales românii – şi au subliniat acest lucru – sunt doriţi în ţările UE pentru profesionalismul de care dau dovadă”.

Totodată, patronii unor companii importante din cele două ţări au spus că „abia aşteaptă ianuarie 2014 pentru a putea să angajeze români, cu care, atât cât au putut, au mai lucrat, şi pe care îi ştiu că sunt oameni serioşi şi foarte bine pregătiţi”, a susţinut Tănăsescu.

Austria, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franţa, Malta şi Marea Britanie impun încă restricţii pe piaţa muncii pentru români şi bulgari. în decembrie 2012, Comisia Europeană şi-a dat acordul ca Spania să reintroducă restricţiile pentru muncitorii români, din cauza crizei economice şi financiare. Restricţiile vor fi ridicate în toate statele membre UE de la 1 ianuarie 2014, în pofida unor politicieni care au susţinut că această măsură va provoca un val de migraţie a românilor şi bulgarilor.

Mariana Câmpeanu: „În alte țări, românii au devenit o supapă prin care politicienii încearcă să abată nemulțumirea populației”

Ministrul Cristian David: ”Românii din străinătate au probleme foarte diverse, statul român are obligația să le ia în considerare”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Mihnea Costoiu: „Forţa de muncă românească este excepţională”

„Am trăit la Roma emoții autentice” – Ambasadoarea României, bilanț de sfârșit de an