in

EXCLUSIV / Cristian David (PNL), candidat la Senat în diaspora

Senatorul Cristian David (PNL) este candidatul pe care USL vrea să îl arunce în luptă în colegiul 1 diaspora (Europa – Asia), împortiva senatorului Viorel Badea (PDL). David a fost, dealtfel, coleg de partid cu Badea, pentru două luni, în această vară. Invocând neînţelegeri cu deputatul Brînză, senatorul Badea a migrat la PNL, pentru ca apoi, după suspendarea lui Băsescu, să revină în PDL.

EXCLUSIV: Victor Socaciu va fi candidatul USL în diaspora

Chiar dacă încă nu a fost făcut anunţul oficial, Cristian David, 45 de ani, fost ministru de Interne, va fi cel mai probabil candidatul USL pe diaspora. În ultimele două legislaturi, 2004 şi 2008, David a fost senator de Vaslui. Acum ar fi trebuit să candideze în colegiul Bârlad, dar locul era disputat de baronii locali.

A absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul ASE Bucureşti şi a obţinut, în 2006, doctoratul în ştiinţe economice. Este membru PNL din 1989.

A îndeplinit funcţia de ministru delegat pentru finanţare internaţională şi aquis-ul comunitar (2004-2007) şi apoi pe cea de ministru de Interne în cabinetul Tăriceanu (2007 – 2008).

David era ministru în perioada când a izbucnit cazul Mailat. El a făcut o vizită în Italia cu o săptămână înainte, pe 23 şi 24 octombrie 2007. David s-a întâlnit atunci la Roma cu ministrul de Interne Giuliano Amato (foto), primarul Romei Walter Veltroni şi cu ministrul Solidarităţii Sociale Paolo Ferrero. Ministrul David a vorbit atunci despre integrarea comunităţii de români în Italia şi despre distincţia netă care trebuie făcută între români şi romi. David a spus că „nu este corect să judecăm un popor întreg pentru greşelile câtorva, mai ales dacă sunt romi şi nu români”. La câteva zile, pe 30 octombrie, a fost arestat Nicolae Romulus Mailat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EXCLUSIV: Cine este românul care şi-a dat foc la Quirinale- VIDEO

EXCLUSIV: Ultimul mesaj pe Facebook al lui Florin Damian