in

Fost ministru al diasporei: ”Cazul Bîrlădeanu ar fi meritat întreaga implicare a autorităţilor române responsabile”

Declaraţie de presă,

Angel Tîlvăr: „Această generoasă iniţiativă, menită să amintească de destinul unui român, Petru Bîrlădeanu, care şi-a pierdut viaţa departe de locurile natale, ar fi meritat întreaga implicare a autorităţilor române responsabile.”

La 26 mai 2009, un cetăţean român, Petru Bîrlădeanu, era ucis accidental, în staţia de metrou Cumana din Napoli, într-un schimb de focuri declanşat de membri ai Camorra.

În urmă cu câteva zile, la şapte ani de la tragicul incident, respectiva staţie de metrou a primit numele conaţionalului nostru. Redenumirea staţiei a fost posibilă datorită implicării mai multor asociaţii, autorităţilor locale şi regionale, precum şi unui număr mare de cetăţeni napolitani, care au semnat în spijinul acestei iniţiative.

Salut acest gest de conservare a memoriei unui cetăţean român căzut victimă unei violenţe absurde. Doresc să mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect.

Totodată, îmi exprim regretul că niciun reprezentant al României nu a fost prezent la evenimentul prilejuit de redenumirea staţiei. Această generoasă iniţiativă, menită să amintească de destinul unui român, Petru Bîrlădeanu, care şi-a pierdut viaţa departe de locurile natale, ar fi meritat întreaga implicare a autorităţilor române responsabile.

Angel Tîlvăr
Deputat PSD


Citește despre acest caz:

Staţia de metrou Cumana din Napoli se numește ”Petru Bîrlădeanu”, dedicată românului ucis de Camorra

Îşi câştiga pâinea cântând cu acordeonul: Petru Bârlădeanu, ucis din greşeală, în indiferenţa generală

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ciorbă de perișoare

O româncă cucereşte Franţa şi Italia cu ”aurul mov”