in

Fotografia anului: imigranţi cu telefoanele spre lună

Un grup de imigranţi pe plaja iluminată de luna plină, ale căror siluete întunecate se contopesc cu celularele înălţate către cer în încercarea de a capta semnalul şi a vorbi cu familiile ultima dată, înainte de a traversa marea către necunoscut, în căutarea unui viitor mai bun.

Este fotografia care a câştigat premiul de foto-jurnalism World Press Photo 2013, făcută în februarie anul trecut la Gibuti, în Cornul Africii, de americanul John Stanmeyer.

Potrivit juriului, fotografia câştigătoare intitulată Signal (Semnal) „este conexată multor altor teme: deschide discuţia privind tehnologii, globalizare, migraţii, sărăcie, înstrăinare, umanitate”. Şi oferă şi o viziune diferită a imigranţilor: „În faţa a atât de multe fotografii care îi arată prost îmbrăcaţi şi patetici, aceasta nu este atât romantică cât plină de demnitate”.

La concurs, ajuns la cea de-a 57-a ediţie, au participat 5.754 de fotografi din 132 de ţări, cu aproape 100.000 de imagini trimise. World Press Photo, premiu olandez, este cea mai importantă recunoaştere mondială pentru foto-jurnalism.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Robert Răducescu, PDL Italia: „Hai să demontăm şi mitul Tomac”

Varese, au jefuit cinci bănci cu un briceag