in

Gest surprinzător! Președintele Germaniei s-a oferit să fie naș la cel de-al șaptelea copil al unei familii de români din Bavaria

Emoție într-o familie de români din Illertissen, Bavaria, când au aflat că însuși președintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, s-a oferit să le fie naș la cel de-al șaptelea copil, abia născut. Lidia Rut este al șaptelea în familia Carmen și Cristian Lăcătuș. Președintele Steinmeier a aflat și le-a trimis o scrisoare, împreună cu o donație de 500 de euro, din partea statului, scrie Ziarul Românesc din Germania care citează Augsburger Allgemeine.

Documentul și donația le-au fost înmânate la primăria din Illertissen, de primarul Jürgen Eisen, care le-a transmis și felicitările administrației locale.

Sunt rare familiile care au șapte copii. Când au aflat ce cinste le face statul german, familia Lăcătuș a fost foarte mândră.

S-au transferat în Germania în urmă cu 8 ani, pentru că toate rudele lor erau aici. De șapte ani s-au stabilit la Ill, unde anul acesta li s-a născut al șaptelea copil. Lidia Rut s-a născut în 10 aprilie la Ulm. Va avea cetățenie dublă, română și germană, până la 21 de ani, când va trebui să decidă pentru una dintre acestea.

Carmen și Cristian Lăcătuș, care muncesc la o tabără a Crucii Roșii la Neu-Ulm, mai au încă trei băieți și trei fete. “Fără copii, la viața nu ar avea sens”, spune tatăl. Dacă oamenii mor fără copii, nimeni nu îi mai amintește. Lăcătuș este pastor la comunitatea penticostală română.

Carmen Lăcătuș cu micuța Ruth în brațe, încadrată de fiul Andrei (stânga) și soțul Cristian (dreapta)
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi români, soț și soție, arestați pentru trafic de marijuana la Veneția

Actorul britanic Colin Firth a devenit cetăţean italian