in

Gianni Huci, medic la Milano: ”Reţeaua de medici români din Italia poate fi în primul rând de folos comunităţii româneşti”

Medicul Gianni Huci, 43 de ani, rezident la Milano, ne-a vorbit despre înființarea asociației medicilor români din Italia. Un proiect care a luat naștere de puțin timp și care promite a fi un suport pentru comunitatea românească în raport cu sistemul sanitar italian.

”Ideea înfiinţării unei asociaţii a medicilor români în Italia se vehiculează de ceva timp în diverse grupuri de medici români din mai multe zone ale Italiei. Ideea a rămas la acest stadiu pînă la prima întâlnire a acestor grupuri de medici, cu sprijinul direct al Consulatului Român de la Milano, când s-a decis şi punerea ei în practică.

Fiecare dintre membrii fondatori avea şi are câte o idee de proiect din diverse zone de activitate/ specialitate însă doar prin crearea unui infrastructuri profesionale/network  aceste proiecte pot prinde contur.  Cu ocazia celei de-a doua întâlniri s-a constituit asociaţia, s-a ales biroul executiv şi s-au discutat chestiuni tehnice ce ţin de statut şi de cadrul juridic al asociaţiei.

Scopul primordial este acela de a facilita comunicarea între medicii români din Italia, de  a face  schimb de idei şi de a oferi consultanţă atât medicilor români din Italia dar şi celor din România şi nu în ultimul rând comunităţii românilor din ITALIA.

Să vorbim despre proiecte este prematur pentru că nu am avut încă o întâlnire pe acest subiect, nu am centralizat aceste idei şi nu ar fi corect faţă de colegii mei să vorbesc despre asta. D.l Preşedinte Dr. Cerin a expus o parte din ideile dumnealui. Din punctul meu de vedere această reţea de medici români poate fi în primul rând de folos comunităţii româneşti di ITALIA, asta nu înseamnă că ne substituim sistemului sanitar italian , ci doar suntem un suport pentru comunitatea românească în relaţia cu acesta.”

Andi Rădiu

S-a înființat Asociația Medicilor Români din Italia. Dr. Gheorghe Cerin: «Este nevoie de fonduri»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a înființat Asociația Medicilor Români din Italia. Dr. Gheorghe Cerin: «Este nevoie de fonduri»

Beți, după o noapte la discotecă, au dat foc la pădure la Ragusa. Doi români arestați