in

Hotărârea de guvern cu privire la reorganizarea MAE, publicată în Monitorul Oficial

Pe 15 ianuarie a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea Guvernului privind “organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe”.

Astfel, au intrat în vigoare câteva măsuri de reorganizare a MAE. La capitolul 6 sunt descrise atribuţiile noului ministru delegat pentru românii de pretutindeni, care “coordonează activităţile din domeniul relaţiilor cu românii de pretutindeni” şi “îndeplineşte atribuţiile ordonatorului principal de credite al M.A.E. în domeniul relaţiilor cu românii de pretutindeni, cu excepţia cheltuielilor generale de funcţionare”.

 

Cine este Cristian David, ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni

Referindu-se la românii din diaspora în cadrul unei vizite în Republica Moldova, Titus Corlățean a precizat că trecerea Departamentului pentru românii de pretutindeni la MAE, sub conducerea unui ministru delegat, Cristian David, reprezintă „un argument în favoarea unei abordări integrate, chestiuni legate de politici, de strategii, de viziuni, pe care MAE în mod tradiţional le promovează, cu acţiunea concretă pe fond, cu proiectele legate de prezervarea identităţi româneşti, dacă ne referim doar la românii din jurul frontierei României”

Textul integral al hotărârii guvernamentale poate fi consultat AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul anunţă împărţirea României: 8 regiuni de dezvoltare şi 42 de judeţe

România ar putea participa militar în Mali