Menu
in

”Iată de ce am înfiinţat un radio pentru românii din Germania”

Radiogermania.ro este adresa la care românii din Germania pot asculta emisiuni în limba română realizate special pentru ei. Ovidiu Trif, originar din Blaj, a pus pe picioare aest proiect din pasiune, pentru radio, dar şi pentru România, ţara pe care o iubeşte, dar în care nu se va mai întoarce definitiv niciodată.

Ovidu Trif, când şi mai ales de ce ai înfiinţat postul de radio pentru românii din Germania?

«Postul de radio a fost înfiinţat în urmă cu 2 luni. Din pasiunea mea pentru Radiofonie,l-am înfiinţat pentru românii din Germania şi pentru Diaspora în general!»

Ai avut experienţa în radio?

«Am debutat în urmă cu 11 ani în lumea radiourilor şi a radiofoniei,am emis şi în FM, pe o perioadă de 6 luni în Spania pe un radio local în Castilla-La Mancha. Mă ocup şi de proiectele de voice overing,creare de anunţuri şi spoturi publicitare. Site-ul meu oficial este www.spoturiradio.com.»

Ce conţinut au emisiunile şi cum pot fi ascultate?

«Radioul este bazat pe muzica anilor ’80, ’90, 2000, respectiv 2016. Radioul se poate asculta prin intermediul site nostru ww.radiogermania.ro sau pe smartphone, iphone, tablete, PC cu ajutorul aplicaţiei TuneIn (tunein.com) pe care trebuie să o descărcaţi din magazin Play apoi să căutaţi în această aplicaţie RadioGermania, scris exact aşa.

În fiecare vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu orele 20:00 emitem şi Live Stream pe Facebook, emisie sută la sută live, video şi sunet.»

De unde vii din România? De ce ai plecat?

«Sunt din Blaj, judeţul Alba. Meseria mea este de şofer. Lucrez la o firmă de transporturi. M-am stabilit la Linz, în Austria, pentru a construi un viitor mai bun mie şi familiei mele. De ce am plecat? După cum ştim cu toţii, în România drepturile nu îţi sunt respectate, iar traiul de zi cu zi lasă de dorit!»

Te mai interesează ce se întâmpla în România? Te mai întorci vreodată definitiv în ţară?

«Tot timpul o să mă intereseze de România, pentru că este ţara mea de origine. De întors nu pot spune prea multe, poate dacă s-ar schimba modul de administrare, pentru a fi respectaţi ca indivizi şi a popor. Aum merg doar în concediu. Aici unde sunt duc o viaţă normală alături de familia mea, m-am integrat uşor, muncesc… Într-un cuvânt, mă simt acasă!»

Sorin Cehan


Citește și:

Radio Crisami, un radio pentru românii din Italia: ”Muzica bună face diferența”

Predă pe youtube lecții de limba română pentru italieni. «Să fii bilingv este o binecuvântare»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version