in

Ţiganozaurul, dinozaurul ţigan, o nouă specie descoperită în Franţa: „Seamănă cu verii români”

Românii, jigniţi ştiinţific de cercetătorii francezi: O nouă specie de dinozaur descoperită în Franţa a primit numele de „dinozaur ţigan”, pentru că seamănă cu „verii români”, scrie Gândul, care citează AFP.

O echipă de cercetători din Franţa şi Belgia a numit o nouă specie de dinozaur descoperită în regiunea franceză Aix-en-Provence „dinozaurul ţigan”, pe motiv că este înrudit cu o specie de dinozaur găsită în România.

Atsinganosaurus velauciensis (adică „dinozaurul ţigan”) a trăit în urmă cu 75 de milioane de ani, în Cretacicul superior, şi face parte din familia titanozaurilor (dinozaur ierbivor de talie mare).

Până în prezent, în Europa au mai fost descoperite doar trei specii de titanozauri, dintre care una în România. De aceea paleontologii care au lucrat în Aix-en-Provence au decis că legătura dintre dintre dinozaurul lor şi „verii din România” justifică numele de „dinozaur ţigan”.

Ştirea nu este de natură să relaxeze tensiunile referitoare la romii români din Franţa, expulzaţi la foc automat de guvernul Francois Hollande, exact aşa cum făcea precedentul guvern condus de Nicolas Sarkozy.

Pe 9 august, 240 de cetăţeni români de etnie romă au fost expulzaţi din Franţa, cu un avion care a decolat de la aeroportul din Lyon. Jean-Philippe, un activist pentru drepturile romilor, a precizat că 240 de persoane au fost transportate la aeroportul Saint-Exupéry din Lyon, aceasta fiind cea mai importantă expulzare de la începutul anului şi de la începerea mandatului preşedintelui socialist François Hollande.

Hollande a expulzat 240 de romi români, fiecare a primit câte 300 de euro

Oficiul francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) nu a comunicat numărul exact al românilor repatriaţi.

„Toţi au acceptat expulzarea de bunăvoie. Doar că iniţiativa intervine după două săptămâni de presiuni în taberele de romi”, a explicat Jean-Philippe.

Imigranţii care au acceptat repatrierea primesc 300 de euro dacă sunt adulţi şi 150 de euro dacă sunt minori.

Un deputat francez cere expulzarea din UE a “românilor fără resurse”

Brînză: „Sunt îngrijorat de declaraţiile deputatului Meunier cu privire la expulzarea românilor din UE”

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Andrea Bocelli va concerta pentru prima dată în România

Ucis de un copac în timpul furtunii la Padova