in

Incendiu pe un feribot italian în largul Greciei. Românca aflată la bordul „Norman Atlantic” a fost identificată

Un incendiu a izbucnit duminică dimineață la bordul unui feribot italian, cu 478 de pasageri, surprins de vremea rea în largul coastelor Greciei. Pe navă se afla și o româncă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reușit să o identifice pe mama româncei care s-a aflat la bordul feribotului „Norman Atlantic”, la bordul căruia s-a produs un puternic incendiu, și aceasta a precizat că fiica ei i-a comunicat telefonic în cursul după-amiezii de duminică că a fost salvată de o navă aflată în apropiere, informează un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Direcția Comunicare a MAE precizează că în baza informațiilor obținute de la autoritățile elene au fost efectuate verificări complexe în România, cu ajutorul Ministerului Afacerilor Interne, pentru identificarea româncei aflate la bordul feribotului aflat în derivă între Italia și Grecia din cauza unui puternic incendiu.

„În urma verificărilor efectuate, (…) un reprezentant al Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe a reușit să o identifice și să poarte recent o discuție telefonică cu mama cetățenei române, ocazie cu care a rezultat că persoana de cetățenie română i-a comunicat telefonic mamei, în cursul după-amiezii, că a fost salvată de o navă aflată în apropiere. Având în vedere informațiile obținute, toate reprezentanțele diplomatice și consulare ale României în Italia și în Grecia depun toate eforturile pentru identificarea locației unde va ajunge persoana”, se precizează în comunicatul citat.

După izbucnirea incendiului la bordul feribotului Norman Atlantic, plecat din Grecia spre Italia, autoritățile maritime italiene, grecești și albaneze au declanșat o vastă operațiune de salvare. Pasageri din 26 de țări, printre care mulți turci și italieni, se aflau la bordul feribotului, a cărui remorcare urma să înceapă în cursul nopții sub conducerea navei italiene de război San Giorgio.

Incendiul pe vas a izbucnit în compartimentul rezervat autovehiculelor, pe o mare agitată de vânturi violente, în timp ce Norman Atlantic asigura legătura între porturile Patras, situat în sud-vestul Greciei, și Ancona, din estul Italiei. .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Pentru umilințele și suferințele îndurate, fiecare român din străinătate ar merita cel puțin o medalie” – scrisoare deschisă, adresată Președintelui Klaus Iohannis

Wizz Air anulează curse aeriene de la București către Roma. Mai multe zboruri au întârzieri între 30 de minute şi două ore