in

Începe valul doi al pandemiei? China s-a întors la restricții din cauza coronavirusului, mii de zboruri anulate, noi măsuri de carantină

Autorităţile chineze au ridicat nivelul de alertă din capitala ţării, după apariția a zeci de noi cazuri de coronavirus, iar locuitorilor li s-au interzis călătoriile “neesențiale”, în afara Beijingului, anunță CNN, citat de stirileprotv.ro.

Mii de zboruri au fost anulate, cursurile au fost suspendate, și toate zonele rezidențiale au primit ordin să revină la controalele stricte. În altă parte a lumii, Brazilia se apropie de 930 de mii de cazuri şi aproape 45 de mii de decese.

Iar Suedia, care a optat pentru o strategie cu totul diferită de abordare a pandemiei, a depăşit pragul de 5 mii de morţi.

Steven Jiang, corespondent CNN: “Sute de zboruri din și spre Beijing au fost anulate ieri, ca urmare a noilor măsuri de carantină pe care autoritățile le-au impus orașului. Momentan este o carantină mai blândă, deoarece acum închid treptat întregul oraș, aşa cum au făcut în Wuhan. În schimb, descurajează puternic toate călătoriile neesențiale. Dacă trebuie să părăsiți orașul, trebuie să prezentați un document care să ateste un rezultat negativ al unui test pe care l-aţi făcut cu șapte zile înainte de plecare. Dar dacă se întâmplă să locuiţi într-unul din cartierele care au raportat cazuri recente, atunci întregul cartier va fi plasat într-o carantină strictă, fără ca cineva să aibă voie să intre sau să iasă”.

La Beijing, milioane de chinezi trăiesc din nou cu restricţii după ce focarul izbucnit de la o imensă piaţa alimentară – care asigura 80 la sută din carnea proaspătă şi legumele consumate în capitala – continuă să se extindă. Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus depistate doar în ultimele zile a ajuns la aproximativ 140. Asta după ce în capitala chineză trecuseră două luni fără cazuri de transmitere locală.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/austria-pasi-mari-catre-normalitate-s-a-ridicat-obligativitatea-mastii-liniile-aeriene-austriece-isi-vor-relua-zborurile/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Modena, român de 64 de ani, mort la locul de muncă, zdrobit de un utilaj care asfaltează drumul

marcel pavel infectat

Marcel Pavel a fost infectat. Alertă maximă în Antena 1. Îndrăgitul cântăreţ a participat la o emisiune în ultimele zile