Menu
in

Inițiativă fără precedent: PNL vrea să participe LA ALEGERILE LOCALE în Italia

În Calabria a fost înfiinţată o filială a Partidului Naţional Liberal, anunţă publicaţia online youreporter.it. Dincolo de descrierea acţiunii organizate de o româncă din Crotone, în material apare pentru prima dată o idee importantă: reprezentanta PNL spune că dacă va fi posibil, partidul va participa la viitoarele alegeri locale, cu o listă proprie.

Aflăm că în Calabria partidul proaspăt înfiinţat are deja idei clare şi ambiţii mari. Pentru fondarea sa în Calabria a fost delegată Ramona Ioana Tirau, deja vicepreşedintă PNL Italia şi preşedintă a ULRI, Uniunea Liberală a Românilor din Italia, care duminică 15 martie s-a întâlnit în centrul social cu reprezentanţii comunităţilor româneşti din Castrovillari, Corigliano, Botricello, Soverato şi Cariati pentru a demara noul proiect politic a cărui preşedintă este ea.

„Dacă ne vor da ocazia – a precizat Ramona – partidul nostru va candida la viitoarele alegeri”

Alegerea localităţii Cariati nu este întâmplătoare. În oraş au rezidenţa foarte mulţi cetăţeni români şi, în anii care au trecut, au fost organizate numeroase iniţiative interculturale şi înfrăţiri între şcoli. În plus, acolo operează de mai mult timp două asociaţii: „Insieme per la Voce”, prezidată de Elena Faina, şi „Euromania”, condusă de Rodica Giacco.

Ramona Ioana Tirau (foto), care are 39 de ani şi trăieşte şi lucrează la Crotone, pe timpul întâlnirii a tratat tema „Liberali români ai Calabriei”, ilustrând importanţa de a avea un partid organizat care să-şi ajute conaţionalii să înfrunte problemele practice cu care se confruntă zilnic.

PNL şi ULRI din Calabria vor avea sarcina de a da voce comunităţii străine cea mai numeroasă, făcând să iasă la suprafaţă valorile şi tradiţiile ale căror purtător este acest popor. Privind partea practică, celor care au rezidenţa în sudul Italiei, în special femeilor, le va fi asigurat sprijinul instituţional al ţării de origine şi prin intermediul unei implicări active a lor în politică.

„Dacă ne vor da ocazia – a precizat Ramona – partidul nostru va candida la viitoarele alegeri”. Dar, a adăugat noua preşedintă, lupta va fi şi împotriva muncii la negru, pentru reducerea taxelor consulare, introducerea votului electronic, va fi înfiinţat un site cu informaţii în timp real, se va înfrunta problema neplăcerilor create de documentele de identitate deja expirate din lipsa ajungerii la consulat din cauza distanţelor mari şi a costurilor înalte. Un alt punct care stă la inima preşedintei românce este repatrierea decedaţilor.

„Mulţi conaţionali decedaţi sunt încă în Italia pentru că familiile nu pot susţine costurile de transport – a spus ea. Intenţia noastră este să înfiinţăm un fond care să acopere cheltuielile şi să reducă costurile, deja acţionăm pentru a identifica o societate românească care să ofere un serviciu la cost redus cu o maşină a guvernului”.

A continuat dezbaterea în sală şi, la încheiere, s-a luat angajamentul de a extinde iniţiativa şi în alte zone ale regiunii. „Astăzi au fost puse bazele pentru demararea unei colaborări profitabile cu autorităţile locale – a declarat la final Ramona. Sunt mulţumită de climatul senin în care s-a desfăşurat întâlnirea şi mulţumesc viceprimarului din Cariati, Leonardo Montesanto, pentru că ne-a primit şi găzduit în centrul social”.

EXCLUSIV / Cine conduce PNL Diaspora, iată LISTELE SECRETE

Costel Buliman, marele EXCLUS de pe lista conducerii PNL Diaspora: „Sper ca lista să fie neadevărată”

Liberalii bombardează Parlamentul cu proiecte de vot pentru diaspora, pe care apoi le abandonează

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version