in

Italienii emigrează din nou în masă: peste jumătate de milion în Germania

Institutul german pentru cercetări de piaţă (Iab) arată că nivelurile imigraţiei în Germania nu au fost niciodată atât de înalte în ultimii 20 de ani.

Italienii se plasează după români şi polonezi. Italienii emigrează din nou în masă. Una dintre destinaţiile preferate este Germania, unica ţară din Zona Euro care a resimţit numai uşor criza economică.

Vestea soseşte din Germania din publicaţia Welt am Sonntag. Datele arată că în 2013 în Germania s-a înregistrat o explozie de imigranţi, care cu un total de 400.000 de sosiri au atins o limită care nu s-a mai înregistrat în ultimii douăzeci de ani.

Raportul, realizat de Institutul pentru cercetări de piaţă (Iab), scoate în evidenţă faptul că faţă de 2012 creşterea numărului de imigranţi a fost de 10%.

Recordul a fost atins în 1993, însă la acea vreme era în curs o criză politică în Balcani care a determinat un adevărat exod.

Datele din 2013 relevă că în ţara guvernată de Angela Merkel cele mai multe sosiri au fost din Polonia, urmată de România, Italia, Ungaria şi Spania. În ce priveşte comunităţile străine, în schimb, cea italiană se plasează pe locul al doilea, cu 520.000 de prezenţe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Blue Air a dat faliment, Carpatair şi-a oprit mai multe zboruri

A murit în noaptea de Anul Nou: ucis de explozia buteliei