in

Joburi în Franţa, Norvegia şi Germania. Salariile depăşesc, în unele cazuri, 40.000 de euro pe an

Franţa Norvegia şi Germania recrutează, prin reţeaua europeană Eures, medici stomatologi, asistenţi medicali, doctori veterinari sau bucătari, salariile oferite depăşind, în unele cazuri, 40.000 de euro pe an, relatează Medifax.

• Germania

Germania oferă, prin reţeau Eures, 50 de posturi de asistent medical pentru spitale, azile şi instituţii medicale. Persoanele interesate să ocupe unul dintre aceste posturi trebuie să aibă diplomă de absolvire a unei şcoli postliceale sau universitare de asistenţi medicali, acreditată. Cunoştinţele de limbă germană nivel de bază constituie un avantaj, dar nu sunt obligatorii pentru a fi recrutat. Angajatorul oferă un salariu de 11,22 euro pe oră, asigurare socială, asigurare de sănătate şi un curs lingvistic în România, cu profesori specializaţi şi material didactic special conceput pentru domeniul medical. Costurile cursului sunt finanţat de companie, cursantul trebuind să plătască doar cărţile necesare.

Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, iar programul de lucru este de aproximativ 40 de ore pe săptămână. De asemenea, se asigură sprijin pentru găsirea unei locuinţe şi integrarea în Germania, compania ocupându-se de toate demersurile necesare pentru recunoaşterea profesiei în ţara gazdă.

De asemenea, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) dispune, prin intermediul reţelei Eures, de 69 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania.

Centrala de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn împreună cu Marriott Hotel Frankfurt oferă şase posturi de manager de restaurant şi personal de serviciu pentru organizare banchet, 18 posturi de bucătar, 15 posturi de ospătar sau personal de servire clienţi, 15 posturi de recepţioner, 15 posturi de ajutor în industria gastronomiei de sistem – McDonald’s şi Burger King.

Candidaţii trebuie să aibă, pentru ocuparea posturilor de bucătar, ospătar şi ajutor în industria gastronomiei, calificarea profesională încheiată şi experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe bune şi foarte bune de limba germană (nivel A2 – B1/B2), în timp ce, pentru posturile de recepţioner şi manager de restaurant sau personal serviciu organizare banchet, angajatorii germani solicită persoane care au atât cunoştinţe foarte bune de limba germana (nivel C1 – C2), cât şi cunoştinte bune de limba engleza (nivel B2), precum şi calificare şi experienţă în domeniu.

Activitatea va începe în luna septembrie, pe o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de fiecare angajator.

Programul de lucru este de 40 ore pe săptămână şi se va lucra şi în weekend şi de sărbătorile legale. Salariul oferit este cuprins între 1.400 şi 2.200 de euro brut în fiecare lună (în funcţie de tarifele în domeniu şi de zona în care se va desfaşura activitatea).

Totodată, cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit sau contra cost, la preţul de 270 de euro pe lună, iar în ceea ce priveşte întreţinerea, aceasta poate fi gratuită, negociabilă sau pe cont propriu.

• Franţa

O companie din Franţa caută 10 medici dentişti, pentru clinici situate în zone foarte accesibile transportului public. Candidaţii trebuie să fie licenţiaţi în stomatologie şi să vorbească limba franceză la nivel mediu. Durata contractelor este nederminată, iar nivelul de salarizare nu este precizat.

• Norvegia

O fermă din sud-vestul Norvegiei care produce lapte, carne de bovine, porcine şi ovine angajează un veterinar. “De asemenea, la fermă se cultivă iarbă. Munca de zi cu zi va include hrănirea animalelor şi activităţi veterinare. Candidatul va lucra ca asistent de fermier şi ca veterinar”, se arată în anunţul de angajare.

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai Facultăţii de Medicină Veterinară, iar cei care au cel puţin cinci ani experienţă de lucru cu animale şi ştiu să conducă un tractor au un avantaj în ocuparea postului. Angajatorul doreşte să lucreze cu o persoană pozitivă, onestă, precisă în muncă şi căreia să îi placă să stea pentru o perioadă în Norvegia.

Candidaţii trebuie să vorbească fluent limba engleza. Pentru început, salariul oferit este de 24 de euro brut pe oră, iar angajatorul precizează că oferă un apartament de închiriat şi acces la maşină şi este dispus să achite cheltuielile de deplasare în Norvegia.

Tot în Norvegia, mai sunt vacante două posturi de bucătar preparate indiene, pentru care se cere calificare şi experienţă de cinci-zece ani, iar experienţa europeană în bucătărie cu specific indian constituie avantaj.

Cei interesaţi trebuie să aibă şi bune cunoştinţe de limba engleză. Salariile oferite sunt între 31.000 şi 43.000 de euro brut pe an, în funcţie de experienţă şi calificare. Angajarea se face cât mai curând posibil, contractul fiind permanent, cu normă întreagă. Angajatorul menţionează că poate ajuta la găsirea locuinţei şi la aducerea familiei în Norvegia.

În aceeaşi ţară mai este vacant un post de bucătar a la carte, care să lucreze într-un restaurant de înaltă clasă, cu specific italian. Cei interesaţi ar trebui să aibă calificare de bucătar şef, experienţă relevantă în muncă de cel puţin doi ani şi bune cunoştinţe de limba engleză.

Salariul oferit este de 3.086 – 3.333 de euro brut pe lună, iar orele lucrate suplimentar sunt plătite în plus cu 40 la sută din salariu. De asemenea, în zilele de lucru se oferă cazare şi hrană. Contractul este pe perioadă determinată, până în 20 decembrie 2014, cu posibilitate de prelungire. Angajarea se face cât mai curând posibil.