in

Ludovic Orban anunță o campanie de informare dedicată românilor din diaspora, pentru alegerile parlamentare

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va desfăşura o campanie de informare dedicată românilor din diaspora.

„S-au terminat alegerile locale, dar încep alegerile parlamentare, noi avem şi termen de depunere a candidaturilor, 22 octombrie, iar pentru lista pe diaspora şi pentru candidaţii reprezentând minorităţile naţionale termenul este 7 octombrie.

Deci, noi am intrat deja în procedurile referitoare la alegeri”, a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la B1 TV.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul ţărilor care au reintrodus carantina unde sunt şi comunităţi de români, cum ar fi Marea Britanie, premierul a precizat:

“Noi am constituit de două luni de zile un grup interministerial care este coordonat de domnul Bogdan Aurescu, care lucrează cu AEP-ul şi cu toţi cei care sunt implicaţi în votul în diasporă, pentru a pregăti votul în diasporă, pentru a identifica clar ţările în care se pot organiza secţiile de votare sau regiunile”.

″În anumite ţări sunt anumite regiuni unde se pot organiza secţii şi alte regiuni unde nu se pot organiza secţii şi în funcţie de asta, vrem în cursul acestei săptămâni să avem evaluarea, să comunicăm public, astfel încât în ţările unde nu se pot organiza secţii de votare să facem o campanie de informare, astfel încât să se poată preînscrie, votul prin corespondenţă.

Noi am prelungit termenul de preînscriere până la data de 22 octombrie şi vom face o campanie către ţările unde ştim că nu va fi posibilă organizarea de secţii de votare, astfel încât să ştie toţi românii din ţările respective că pot vota prin corespondenţă ”, a afirmat Orban, citat de ProTV.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România chiar este țara hoțiilor? Acuzații foarte grave de fraudă la alegeri, nu numai în sectorul 1

Italian rasist, insulte aduse cumnatei românce: „Ești o țigancă, Hitler trebuia să vă omoare pe toți”. Condamnat la un an și jumătate