in

Magazine cu dor de acasă. Produse tradiţionale de Paşte pentru românii din străinătate. «Mâncarea gătită de părinţi ne lipseşte cel mai mult»

Românii din străinătate vor simţi şi anul acesta gustul Paştelui chiar dacă nu vor ajunge acasă. Magazinele cu produse trimise din ţară s-au aprovizionat temeinic şi vând deja ouă vopsite, cozonaci sau drob.

Românii de peste hotare cumpăra cu nostalgie, iar în felul acesta îi ajută pe patroni să depăşească această perioadă dificilă.

“E cam trist, pentru cei care sunt plecaţi de-acasă. Dar pe masa noastră există drob, există miel, există pască, există cozonac”, povesteşte Teodora Drăgulescu, proprietara unui lanţ de magazine pentru Ştirile Pro TV.

“Toate produsele sunt aduse de la producătorii noştri români. Sunt foarte bucuroşi că găsesc tot ce îşi doresc pentru masa de Paşti”, spune şi Maricica Asavi, proprietara unui magazin din nordul Italiei.

“Mâncarea gătită de părinţi ne lipseşte cel mai mult. Şi venim din alt oraş ca să ne luăm produsele care ne lipsesc”, spune o româncă stabilită peste hotare.

”Ne lipseşte spiritul. Sunt români care n-au fost 3-4 ani acasă”, completează alta.

”Bineînţeles că sunt alte taxe şi e vorba de transport la mijloc, dar am reuşit să avem nişte preţuri rezonabile. De exemplu un cozonac de casă, la 600 de grame îl găsiţi la noi la preţul de 4,90 euro”, a declară Adelin Marius Cosmeiu, proprietar magazin produse românești.

“Un vin bun românesc, miei congelaţi, din Bistriţa. Am trimis, începând de la ceapă verde, la leuştean, la drob. Absolut tot ce poţi găsi într-un magazin de cartier din România, poţi găsi în Paris, în Londra, fără niciun fel de problemă”, spune Raul Timaru, managerul unei firme de distribuţie.

“Avem din Suedia, din Franţa, Italia, aproape toate ţările din Uniunea Europeană avem parteneri cu care lucrăm”, spune şi Rareș Pripon, director de export magazin produse tradiționale.

Într-o patiserie din Oradea, se coc în această perioadă mii de cozonaci, cornuleţe sau turte de pască. Mai mult de jumătate din marfă ajunge în Occident.

”Comenzile au crescut, cererile sunt din ce în ce mai mari, atât pe cozonaci, cât şi pe pască, cornuleţe”, spune directoarea patiseriei, Ioana Popa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasadorul României la Vatican: «Aici, pe pământ străin, românii fac eforturi să-și păstreze limba, portul și obiceiurile»

Român de 30 de ani ucis la muncă în Italia, a fost zdrobit de un trunchi de copac în Trento