in

Manifestaţie de solidaritate a românilor din Marea Britanie: „Demisia lui Băsescu şi alegeri anticipate”

Românii din Marea Britanie sunt la curent cu ce se întâmplă în aceste zile în România. Chiar dacă ne aflăm la mare distanţă, ne pasă de soarta României şi suntem solidari cu cei care protestează paşnic în toată ţara! Românii din Marea Britanie vor protesta în mod paşnic în faţa Ambasadei României la Londra, miercuri 18 ianuarie 2012, ora 15:00, la porţile dinspre High Street Kensington spre Palace Garden Road, anunţă un comunicat al portalului romani-online.co.uk, semnat de Adrian Cherciu, directorul portalului. În comunicat se spune:

Manifestăm împotriva unei puteri care n-a fost niciodată atât de cinică şi atât de mult îndreptată împotriva propriului popor. Această putere nu a întrebat niciodată poporul dacă vrea să aibă cea mai mare datorie din istoria ţării, o datorie publică şi privată de peste 100 miliarde de euro, bani împrumutaţi în cea mai mare parte în ultimii 4 ani. Dacă România nu a reuşit să se reconstruiască cu o asemenea sumă importantă, este logic să credem fie că persoanele care conduc destinele ţării sunt foarte incompetente, fie au furat aceşti bani.

În ambele situaţii soluţia este una singura: demisia Guvernului şi demisia preşedintelui care a girat toate măsurile de austeritate care scot lumea în stradă astăzi.

Manifestăm, de asemenea, din pricina derapajelor de la normele democractice care au avut loc în decursul mandatului preşedintelui Traian Băsescu. Cele mai importante legi adoptate în ultima perioadă, menite să reformeze statul, nu au respectat parcursul democractic firesc într-un stat de drept, ci au fost adoptate prin angajarea răspunderii guvernamentale în Parlament.

Traian Băsescu a călcat în picioare puterile în stat, asumându-şi rolul de prim-ministru, obligând Guvernul în cel mai agresiv mod să-i îndeplinească propunerile cu privire la chestiuni extrem de importante: sănătate, educaţie, modificarea Constituţiei, salarizare, pensii, justiţie. În total, 14 legi importante au fost adoptate fără o consultare publică, fără dezbatere parlamentară, într-o perioadă de 2 ani.

Manifestăm din pricina modificării legislaţiei electorale prin care alegerile locale au fost amânate cu 6 luni pentru a fi comasate cu cele parlamentare din noiembrie 2012, cu scopul de a-şi crea un avantaj electoral. Amânarea alegerilor locale duce la prelungirea abuzivă a mandatelor aleşilor locali, iar – conform legii – mandatele nu pot fi prelungite decât în condiţii excepţionale, condiţii care nu sunt întrunite în această situaţie.

Manifestăm pentru că legi importante, cum ar fi Legea pensiilor din anul 2010, au fost promulgate prin voturi fraudate în Parlamentul României într-un mod fără precedent într-un stat democratic. În ciuda protestelor manifestate de societatea civilă, aceste legi au fost promulgate de preşedintele Traian Băsescu.

În acelaşi timp, domnul preşedinte doreşte aprobarea unui proiect de modificare a structurilor administrativ-teritoriale ale României prin asumarea răspunderii, cu toate că legile în vigoare prevăd obligaţia organizării unui referendum înainte de iniţierea în Parlament a unei legi care să modifice graniţa judeţelor existente.

Manifestăm pentru că nu mai putem fi de acord cu modul în care preşedintele României seamănă permament ura în mijlocul poporului român, învrăjbind pe unii împotriva altora, tratându-şi oamenii cu aroganţă şi lipsă de bun simţ, umilindu-i, jignindu-i şi minţindu-i.

Manifestăm pentru că nu mai putem asista nepăsători la sistemul construit de politicienii din România în ultimii 22 de ani, bazat pe şantaj, corupţie, oportunism şi nepotism, în care conştiinţele şi voturile sunt de vânzare şi în care regulile de funcţionare a societăţii pot fi schimbate instant prin intermediul ordonanţelor de urgenţă emise de către Guvern la comanda Preşedintelui.

Considerăm că Traian Băsescu este principalul vinovat pentru toate aceste lucruri şi că trebuie să îţi dea demisia imediat! Dorim alegeri anticipate!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

CTP: Protestele, urmare a unor ani de acumulări, frustări şi enervare

Crin Antonescu scoate activiştii de partid în stradă