in

Membru al Congresului Diasporei: ”Ne evitați și ignorați în totalitate, este inadmisibil!”

Leontin Cojocea, unul dintre cei mai activi membri ai Congresului Românilor de Pretutindeni, într-un comunicat trimis agenției Diaspora Azi – APDA, își exprimă nemulțumirea față de atitudinea parlamentarilor din Comisiile pentru românii din afara țării, care au ignorat total propunerile venite din comunitate pentru metodologia Congresului românilor de pretutindeni.

Cojocea denunță faptul că, deși a trimis o propunere pentru metodologie, parlamentarii ”nici măcar nu au bunul simt să răspundă la adresele sau solicitările înaintate, că să nu mai spun că legea le  impune înregistrarea documentelor şi răspunsul în anumiţi termeni de timp…”, scrie acesta în comunicat.

Iată propunerea lui Leontin Cojocea: AICI

Iată întreg comunicatul:

”Având în vedere importanța pe care totuşi o are acest Congres, pentru noi românii de pretutindeni, dovadă continuă a dorinţei noastre de implicare şi sprijinire a activităţii parlamentare în interesul cetăţenilor români şi mai ales că tot ceea ce se face din partea noastră este în strict regim de voluntariat, este incalificabilă atitudinea adoptată de către parlamentari, membrii Comisiei românilor de pretutindeni a Camerei Deputaţilor.

O atitudine de ignor total, de neconsiderare a propunerilor înaintate, de desconsiderare  a noastră a tuturor celor implicaţi şi sunt convins că nici măcar nu au avut curiozitatea de a citi ceea ce conţine propunerea înaintată ! Nu pot să înţeleg această atitudine, cu care ne întâlnim tot mai des în ultimul timp, în mod general când este vorba de instituţiile româneşti şi cu atât mai mult când vorbim de Parlament sau Guvern !

Nici măcar nu au bunul simt să răspundă la adresele sau solicitările înaintate, că să nu mai spun că legea le  impune înregistrarea documentelor şi răspunsul în anumiţi termeni de timp. Sau dacă îţi răspund iniţial, nu aştepta că să primeşti şi un răspuns final şi cu atât mai puţin soluţionarea problematicii înaintate. Atitudine această de prepotentă şi aroganţă  a funcţionarilor publici dar şi a aleşilor politici a devenit o chestiune tipic românească, incalificabilă şi de nesuportat.

Referitor la propunerea înaintată, pe lângă rectificările argumentate a unor aberaţii menţionate şi impuse ca şi condiţii în metodologia  publicată , au fost făcute câteva propuneri pe care le consider a fi fundamentale atât în desfăşurarea procesului de organizare a întrunirii Congresului cât şi a unei bune desfăşurări atât a lucrărilor în plen cât şi a activităţii viitoare.

Mă refer  cu precădere la apartenenţa partidica şi activitatea politică a candidaţilor, condiţia de voluntariat a activităţii desfăşurate a membrilor congresului, programul şi durata lucrărilor Congresului, avizarea componenţei Consiliului ales de către Birourile permanente reunite şi audierea membrilor noi aleşi ai Consiliului Congresului Românilor de Pretutindeni, propuneri total ignorate. 

A avut loc o şedinţa în care că şi în alte daţi “s-au vorbit discuţii”, la care nu au participat toţi membrii comisiei sau dacă au venit, aşa cum au venit au şi plecat şi în care până la urmă s-a decis ce ? Să fie amanta şi mutată “discuţia” la Senat! Aşa cum termenul de organizare şi întrunire a Congresului  s-a propus să fie amânat pentru luna noiembrie. Inadmisibil !

Ce aţi făcut până acum domnilor parlamentari ? Aşa cum inadmisibilă este propunerea de “două zile” pentru întrunirea şi lucrările Congresului precum şi cea referitoare la  “decontul deplasării ”, deoarece oricare participant la Congres care va veni din oricare zona extra  europeană va depăşi cu mult suma de transport  “alocată” în propunerea făcută ! Că să nu mai vorbim de cei care ar trebui să facă un voiaj intercontinental.

Dar probabil, în viziunea dumnealor, Congresul se reuneşte pentru a face două poze, a alege pe genunchi un consilu, după care fiecare înapoi acasă şi Dumnezeu cu milă. Şi-ar mai trebui să mulţumim şi să ne mulţumim că a fost “organizat”, după care de trei ori “ura, trăiască” şi… la avion.

Sper doar că în cadrul şedinţei de lucru a Comisiei românilor de pretutindeni de la Senat  nu se va întâmplă acelaşi lucru !

Concluzia nu poate fi decât una singură: diaspora, din neferire, se confruntă în continuare cu o ignoranţa voită sistematic aplicată  şi un dezinteres  intenţionat  din partea parlamentarilor români ! Este inadmisibil aşa ceva ! Este dovadă clară a unei  politici aplicate de minimalizare, desconsiderare şi dezbinare a diasporei  care nu face altceva decât să alimenteze ura şi dispreţul românilor din străinătate!

De ce domnilor parlamentari, va este teamă de puterea diasporei şi mai ales de puterea decizională pe care această ar putea s-o aibă ?! Să va fie, că nu departe cred că este clipă în care societatea civilă românescă a Diasporei  va avea un cuvânt decisiv şi greu de rostit în faţă politicii româneşti aplicate!”

Leontin Cojocea,

Secretar Naţional al CNCRI

Membru al Congresului Românilor de Pretutindeni

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fugea să își cumpere țigări, româncă de 20 de ani spulberată de o mașină la Lecco

Reggio Emilia, șofer român în stare gravă, târât pe stradă sute de metri de o mașină, după o altercație în trafic