in

Ministrul diasporei, apel către întreprinzătorii români din străinătate: «Aveţi încredere în economia românească »

«Aveţi încredere în economia românească care are o serie de avantaje: este o economie tânără, emergentă care oferă oportunităţi de creştere foarte mari. Este o economie în care este mult spaţiu de cucerit pentru un întreprinzător. Mi-aş dori ca acest lucru să fie cunoscut de oamenii de afaceri români din Italia.»

Este apelul făcut de Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, către oamenii de afaceri români din Italia. Apelul este conţinut în mesajul cu care ministrul a dorit să fie prezent la Forumul Economic România-Italia organizat de CCIRO Italia la Torino în data de 14 mai 2015. Titlul forumului a fost „Redăm încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească”

Iată mesajul ministrului:

Dragi antreprenori români şi italieni,

Relaţiile comerciale dintre România şi Italia contribuie la dezvoltarea potenţialului de creştere economică pe relaţia dintre cele două state. Totodată acestea vin să consolideze legăturile stabilite între cele două ţări şi popoare. Motivul este simplu: prin intermediul lor cetăţenii ambelor ţări conlucrează la realizarea bunăstării.

Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României, fapt care reconfirmă şi din această perspectivă relaţiile de cooperare excelente.

Vorbim despre o legătură deosebită, în care se regăsesc numeroşi factori. Putem enumera marii actori economici şi marile companii italiene, care au proiecte, au investiţii şi au contacte în România. Ele susţin balanţa comercială şi cântăresc determinant în dinamica schimburilor.

Există însă şi un nivel al relaţiilor economice care se stabilesc la nivel uman. Este nivelul întreprinderilor mici şi mijlocii, create de antreprenori români care trăiesc în Italia sau de antreprenori italieni care trăiesc în România. Este şi aceasta o realitate puternică a economiei care influenţează de asemenea balanţa comercială, iar greutatea ei este pe zi ce trece din ce în ce mai mare.

Cu toţii, oameni politici, oameni de afaceri şi nu numai, trebuie să acordăm atenţie acestei realităţi. Ea contribuie în mod direct la prosperitatea oamenilor, o prosperitate care ajunge pe drumul cel mai scurt la ei, reflectându-se în dezvoltare.

Evenimente precum acest forum subliniază câtă greutate are această realitate, cât de consistentă din punct de vedere economic, cât de mulţi oameni sunt implicaţi în ea şi cât de importantă este pentru ei.

În Italia există o comunitate numeroasă de români, una dintre cele mai mari, nu doar din Uniunea Europeană, ci chiar din lume. Aceşti români sunt o partea a economiei italiene şi a celei româneşti în acelaşi timp. Ei muncesc în Italia, fie ca angajaţi, fie ca antreprenori contribuind la realizarea produsului intern brut al acestei ţări.

În acelaşi timp ei trimit o partea din câştigul lor în România, însă cel mai îmbucurător este faptul că printre români, există din ce în ce mai mulţi antreprenori, oameni care şi-au pus în lucru ideile de afaceri.

Aceşti oameni crează locuri de muncă în Italia, aceşti oameni crează o parte din PIB–ul italian. Ei cunosc bine piaţa românească şi avantajele acesteia.

Ei importă din România şi exportă spre România dinamizând procesele de producţie din economia noastră. Aceşti antreprenori români din Italia s-au format într-un mediu dinamic, competitiv într-o cultură de afaceri cu tradiţie. Ei aduc în România valori şi aptitudini de care avem nevoie.

Referindu-mă la denumirea acestui forum, „Redăm încrederea investitorilor români şi italieni în economia românească„, aş dori să închei acest mesaj spunându-vă să aveţi încredere în economia românească care are o serie de avantaje: este o economie tânără, emergentă care oferă oportunităţi de creştere foarte mari.

Este o economie în care este mult spaţiu de cucerit pentru un întreprinzator. Mi-aş dori ca acest lucru să fie cunoscut de oamenii de afaceri români din Italia. Vă aşteptăm aşadar cu drag să veniţi să dezvoltaţi afaceri acasă. Aţi muncit şi munciţi în Italia, dar am convingerea că aţi rămas mereu legaţi sufleteşte de ţară.

De aceea vă invit să deveniti parte a economiei României. Mulţi antreprenori străini au descoperit acest lucru şi mulţi dintre aceştia sunt italieni.

Veniti şi voi, veţi redescoperi România ca pe o ţară în care afacerilor voastre pot fi dezvoltate.

Cu drag,

Angel Tîlvăr

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce a înţeles Klaus Iohannis la Milano: că şi diaspora trebuie reformată, prea seamănă cu România!

Sicilia, jefuitorii de benzinării, încă un român arestat