in

Norica Nicolai sare la gâtul DRP: „N-aveți o strategie de promovare a culturii în străinătate”

Departamentul Politici pentru relația cu românii de pretutindeni (DPRRP) ar trebui să creeze o strategie pe termen mediu și lung de promovare a culturii românești, strategie ce lipsește în acest moment, a declarat miercuri eurodeputata liberală Norica Nicolai, în cadrul unei dezbateri privind conservarea culturii românești în afara granițelor pe care a organizat-o la Parlamentul European, transmite Agerpres.

”Eu cred că țara începe de acasă. Și dacă am fi avut o viziune cu privire la ceea ce am vrea să fim am fi dezvoltat o strategie de promovare a culturii românești, așa cum fac toate guvernele inteligente ale unor popoare care vor să fie mari. În opinia mea, în momentul de față ar trebui ca acest departament pe care noi îl avem să consolideze o strategie pe termen mediu și lung. Nu o strategie de guvernare în guvernare, care este o strategie precară, puternic politizată, adesea la începutul și la sfârșitul unei guvernări marcate de opțiune electorale care nu solidifică și nu sistematizează nimic”, a declarat Norica Nicolai în cuvântul său de final.

Ministrul Cristian David a prezentat în Parlament strategia de guvernare pentru românii de pretutindeni

Reamintim că, în contradicție cu declarațiile Noricăi Nicolai, pe 23 septembrie a.c, Cristian David, Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, a participat la ședința grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților unde a arătat modul în care se articulează eforturile actualului Guvern pentru susținerea românilor de pretutindeni. „Încă de la începutul mandatului meu, am demarat construcția unei arhitecturi instituționale complet noi pentru politica românească.”

”În prezent, în acest domeniu funcționează trei entități principale: Departamentul politici pentru relația cu românii de pretutindeni, Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru românii de pretutindeni și Oficiul pentru românii din străinătate. Paralel cu această organizare internă este deja în lucru un comitet inter-instituțional și inter-ministerial ce cuprinde 18 instituții care au drept obiectiv secundar de activitate derularea unor programe destinate românilor de pretutindeni” a precizat ministrul David.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Asociații românești din Italia prezente în Senatul României pentru susținerea proiectului de modificare a legii adopțiilor internaționale

Grup de proxeneți români, anihilat la Roma