in

O altă țară europeană ridică gard de oţel în calea refugiaţilor. ”Gardurile sunt o măsură responsabilă”

Criza refugiaţilor din Europa a ajuns până în Norvegia. Guvernul de la Oslo a anunţat că va ridica un gard de oţel la unul dintre cele două puncte de trecere a frontierei cu Rusia, pentru a opri intrarea în ţară a imigranţilor, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres. Norvegia va instala garduri de oţel într-un avanpost al frontierei cu Rusia într-o îndepărtată zonă arctică pentru a descuraja eventualii imigranţi, informează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit Guvernului norvegian, un gard cu o lungime de 200 de metri şi o înălţime de 3,5 va fi instalat începând de la punctul de graniţă Storskog pentru a consolida securitatea unui avanpost nordic al zonei europene Schengen. Acest fapt a stârnit proteste din partea asociaţiilor pentru drepturile refugiaţilor şi îngrijorarea asupra relaţiilor cu fostul adversar din perioada Răzbiului Rece, Rusia.

Vreme de decenii, statele nordice au fost considerate locuri propice pentru solicitanţii de azil. Dar ridicarea acestui gard, într-un loc traversat în anul 2015 de aproximativ 5.500 imigranţi, demonstrează o schimbare de atitudine în faţa refugiaţilor.

Acest lucru poate fi remarcat şi în cazul Suediei, statul vecin Norvegiei, care a instalat mai multe controale la graniţă şi a consolidat regulile de solicitare de azil. Gardul va fi ridicat în perioada următoare, înainte de venirea iernii, pentru a îngreuna intrarea refugiaţilor în statul norvegian printr-o pădure.

“Gardurile sunt o măsură responsabilă”, a declarat un deputat al Ministerului Justiţiei, Ove Vanebo. “Atât Moscova, cât şi Oslo au luat măsuri punitive împotriva folosirii rutei arctive, una pe care puţini refugiaţi o găsesc a fi mai puţin riscantă decât traversarea Mării Mediterane cu o ambarcaţiune. Anul acesta până în momentul actual, nu a existat nici un solicitant de azil care să fi trecut frontiera nordică norvegiană”, conform Direcţiei norvegiene pentru imigrare.

“Nu remarc necesitatea unui gard. Există prea multe garduri care se ridică în Europa”, a declarat Rune Rafaelsen, primarul regiunii care include frontiera nordică. Rusia păstrează în continuare un gard cu o lungime de 196 km la frontiera cu membrul NATO, Norvegia. Aceasta nu a făcut nici un fel de reclamaţie în privinţa construirii gardului.


Citiți și:

Italia: sute de refugiați vor fi relocați în Germania începând din septembrie

Apelul sfâșietor al copiilor sirieni: ”În locul pokemonilor găsiți-ne și salvați-ne pe noi!”

Germania se umple de români: 175.000 au venit numai anul trecut

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Conopidă pane cu sos de brânză

Dacă află Trump, se supără: Romii din România cer în masă azil politic în SUA