in

Oferta ministrului Teodorovici: Bani europeni pentru afacerile românilor din străinătate. ”Gândim ceva ce până acum nu s-a mai făcut”

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat sambata, la Bistrita, in cadrul unei conferinte de presa, ca exista posibilitatea lansarii unei scheme de finantare pentru incurajarea deschiderii unor afaceri de catre romanii plecati in afara tarii, dar si pentru programe de pregatire profesionala a acestora, scrie ziare.com.

„Gandim o schema de finantare pentru comunitatile de romani, ceva ce pana acum nu s-a mai facut, si anume, o data, sa pregatim romanii din afara tarii noastre, fie ca sunt someri, fie ca sunt absolventi ai unei forme de invatamant acolo unde ei traiesc, fie alte categorii, pentru a-si putea gasi mai usor un loc de munca, cu bani europeni.

Din POSDRU nostru, avem o axa dedicata acestui tip de finantare. Acesta ar fi un element. Al doilea, chiar sa isi faca mici afaceri acolo unde ei locuiesc, dar companii care sa se deschida in Romania, pentru ca noi, in Romania, sa luam totusi taxele si impozitele unei afaceri pe care o situezi intr-un mediu economic mult mai facil, poate. Dar afacere care sa se faca strict de catre romani, cu romani”, a spus ministrul.

Teodorovici considera ca o astfel de solutie ar fi benefica atat pentru Romania, cat si pentru statul in care s-a stabilit cel care va accesa aceste finantari.

„Toata lumea va castiga. Statul respectiv va spune da, e in regula, tu creezi locuri de munca aici cu banii tai, romanul de aici nu se mai bate cu, nu stiu, spaniolul meu pe un loc de munca; al tau, foarte bine, daca il pregatesti si face fata, am de castigat si eu pe partea de servicii prestate; tu, ca firma in Romania, ai taxele si impozitele pe care le aduci la buget; deci este o win-win situation„, a explicat ministrul.

Eugen Teodorovici a precizat ca aceasta axa din POSDRU va beneficia de o alocare financiara de cateva zeci de milioane de euro si ca va viza domeniile de activitate care au cerere pe piata muncii.

Ministrul Fondurilor Europene a participat, sambata, la intalniri cu primarii si cu mediul de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud, la care au mai fost prezenti ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Doina Pana, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, si ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

William Brînză despre Congres: ”Aceste congrese, simpozioane nu au folosit la nimic. S-au sifonat nişte bani şi cam atât”

Prezență românească la concursul internațional de atletism de la Rieti: Mihai Donisan, locul 5 în proba de săritură în înălțime