in

Organizarea Congresului, din ce în ce mai incertă, Stanoevici: ”Nu DRP sau MAE se ocupă de organizare, ci Parlamentul României”

Organizarea primului congres al românilor de pretutindeni, pe care Guvernul îl pregătea anul acesta pentru 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, la Palatul Parlamentului – este în continuare incertă, ca urmare a punctelor de vedere diferite dintre reprezentanţii Executivului şi cei ai Comisiei parlamentare pentru Diaspora, transmite romania-actualitati.ro.

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a revenit asupra acestui subiect, în Grecia, prezent la Atena la invitaţia asociaţilor românilor care trăiesc în capitala elenă, cu ocazia deschiderii noului an şcolar în cadrul comunităţii. Bogdan Stanoievici, a făcut câteva precizări pe marginea unui subiect discutat îndelung în ultima vreme: organizarea primului congres al românilor de pretutindeni, sub auspiciile Parlamentului României.

„Ceea ce există, deocamdată, este o propunere, că vorbim de metodologie, că vorbim de data la care am vrea să se întâmple, că vorbim de bugetul care va trebui să fie alocat şi trebuie să fie foarte limpede este că nu departamentul românilor de pretutindeni sau MAE se ocupă de organizarea congresului, ci Parlamentul României. Noi ne ocupăm la Departament de, să spunem, un suport tehnic.

„Dat fiind că cele două Camere ne-au cerut să le facem o propunere de metodologie şi o propunere estimativă de buget, noi am făcut acest lucru, ulterior am fost acuzat de anumiţi membri din Comisia Românilor de pretutindeni, că m-am substituit Parlamentului. Ţinând cont de discuţiile pe care le-am avut cu foarte mulţi români din diferite ţări, am făcut nişte modificări la această propunere de metodologie, care şi ea este o a doua propunere. Poate că o să fie şi o a treia şi a patra”, a spus Bogdan Stanoevici.

Organizarea unui congres al românilor din întreaga lume este prevăzută în Legea privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, aprobată încă din 2007.

Românii din Italia, uniţi pentru a-şi alege reprezentanţii la primul Congres al Românilor de Pretutindeni

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 26 de ani, găsită moartă în cadă, anchetă la Termoli

Bătaie cu lanțuri și bâte în centrul Florenței, opt români reținuți