in

Până pe 2 noiembrie vă puteți înregistra pentru Loteria Vizelor. Ce greșeli sunt de evitat

Înregistrările pentru programul Loteria Vizelor vor avea loc în perioada 1 octombrie – 2 noiembrie 2013, iar câștigătorii vor fi anunțati începând cu 1 martie 2014, potrivit unui anunț al Ambasadei SUA în România.

Programul de imigrare Diversity Visa, care a fost a fost înființat în 1990 (perioadă în care 24.100 de români au primit permisul pentru America), pune la dispoziția persoanelor care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte de calificare, vize de rezidență permanentă în Statele Unite.

Menționăm că aproximativ 35.000 de români aplică pentru vize SUA în fiecare an, dar o mare parte sunt refuzați.

Solicitanții pot accesa formularul electronic la adresa www.dvlottery.state.gov. Cerințele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiția de a fi născut într-o țară care participă la program, cât și criteriul educațional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puțin doi ani într-o meserie care se califică.

Ambasada Statelor Unite reamintește că solicitările care se califică vor fi selecționate în mod aleatoriu, de un computer.

Greșeli de evitat

Pentru ca dosarul să nu fie respins, solicitanții trebuie să evite o serie de greșeli. În primul rând, informațiile legate de familie sau de sudii (participanții trebuie să aibă diplomă de Bacalareat) nu trebuie să fie eronate. În al doilea rand, schimbarea statutului marital în timpul procesului de selectie constituie un motiv de respingere. În al treilea rand, cei care au cazier trebuie să se intereseze din timp de obținerea unor derogări (care durează de la 6 luni la 1 an), altfel pierd dreptul de a pleca în SUA.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România are 10.600 de milionari în dolari şi un miliardar. Averile, mai mici decât în anii trecuţi

Lansare de carte la Accademia di Romania, “L’emigrazione intellettuale dall’Europa centro-orientale. Il caso di Panait Istrati”