in

Patriarhul Daniel, îndemn de Paști pentru românii din diaspora: „Să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum” – VIDEO

Patriarhul Daniel a transmis tuturor românilor, cu ocazia sărbătorilor pascale, urări de pace şi bucurie şi pe cei din Diaspora i-a îndemnat să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum, potrivit news.ro.

„Întrucât în Patriarhia Română anul 2021 este în mod deosebit dedicat românilor din afara României, adresăm românilor de pretutindeni un mesaj părintesc de multă preţuire, precum şi îndemnul de a păstra credinţa creştină ortodoxă împreună cu valorile spiritualităţii româneşti. Totodată, să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum”, a transmis joi Patriarhul.

Iată mesajul integral:

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Sărbătoarea Sfintelor Paști 2021

Începând cu noaptea de Paști, timp de 40 de zile, cântăm troparul: „Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le”. Acest imn solemn de biruință este o mărturisire de credință și o profeție despre viitorul ultim al omenirii și al universului.

Învierea lui Hristos ne arată biruința iubirii Sale smerite și milostive asupra păcatului ca existență egoistă și asupra morții ca despărțire a sufletului de trup, cu scopul de a dărui lumii o viață nouă, viața cerească veșnică. Deci destinația ultimă a omului nu este mormântul, ci Împărăția Cerurilor.

Întrucât în Patriarhia Română anul 2021 este în mod deosebit dedicat românilor din afara României, adresăm românilor de pretutindeni un mesaj părintesc de multă prețuire, precum și îndemnul de a păstra credința creștină ortodoxă împreună cu valorile spiritualității românești și totodată să aprecieze ospitalitatea țărilor în care locuiesc acum.

Sfintele Paști să aducă tuturor românilor, în suflete și în case, pace și bucurie, sănătate și mult ajutor de la Dumnezeu în toată fapta bună.

Hristos a-nviat!
Adevărat a-nviat!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 30 de ani ucis la muncă în Italia, a fost zdrobit de un trunchi de copac în Trento

Italia, al patrulea val de Covid, alarmă pentru redeschidere. Virusologi: „Risc de infecții cu explozie la sfârșitul lunii mai”