in

A plecat din Piatra Neamț în Israel la vârsta de 3 ani, acum coordonează o echipă de cercetători la Tel Aviv

A plecat în Israel, cu părinții, când avea 3 ani. Dar nu a uitat de unde a plecat și se mândrește că e româncă. Mira Carmeli-Weissberg, la 39 de ani este doctor în chimie și lucrează la Ministerul Agriculturii din Israel, unde coordonează o echipă de cercetători.

Povestea sa este prezentată de Agerpres în cadrul campaniei „tânăr de România”.

Românca și echipa sa au creat un nou fruct, aliza, asemănător unui grapefruit. Este șefa unității metabolomice în agricultură, identifică și cuantifică molecule, mai ales la fructe și legume.

Aliza este un fruct creat dintr-o specie de Pomelo și una de Mandarine. În curând va fi scos pe piață și va putea fi consumat și de bolnavii care sunt tratați cu statine pentru scăderea colesterolului și care acum nu se pot bucura de sucul de grapefruit.

Deși reponsabilitatea serviciului îi răpește mult timp, Mira reușește să se ocupe și de cele trei fetițe pe care le are. În plus, datorită părinților, a păstrat tradițiile românești, mai ales pe cele culinare. În fiecare săptămână, Mira gătește bucate românești.

Deși era mică atunci când a plecat din țara noastră, Mira păstrează și acum jucăria pe care a luat-o cu ea, o maimuță din pluș, pe care a dat-o la rândul ei fetelor sale.

Părinții Mirei sunt moldoveni, din Piatra Neamț, și s-au mutat în Israel în 1981. În România lucrau ca ingineri, dar pe vremea comunismului au fost nevoiți să plece în Israel. Nu le-a fost ușor să se adapteze, mai ales că nu cunoșteau nici limba, dar au reușit sa își facă o viață frumoasă în Țara Sfântă.

În casa familiei Carmeli se urmăresc și acum posturi de televiziune românești și nu trece niciun an fără să facă o vizită în țara noastră. Mira este convinsă că succesul ei se datorează educației primite de la părinți, pentru care studiul a fost foarte important.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ofensivă îngrijorătoare împotriva celor mai buni diplomați români din Italia. Se pregătește sacrificarea consulului care a făcut miracole

Am ajuns să furăm și struguri în Italia: surprinși cu 400 kg în interiorul autoturismului