in

Povestea românului stabilit în Franţa care nu s-a regăsit în nicio listă electorală

Mihai Dan Săbăduş, un inginer român cu dublă cetăţenie, stabilit de mai mulţi ani în Franţa, a făcut un demers birocratic în România şi la Ambasada ţării noastre de la Paris, pentru a afla în ce evidenţă electorală este inclus. A descoperit cu stupoare că nu figurează pe nicio listă electorală, nici din ţară, nici din Franţa. Iată mai jos scrisoarea pe care românul a trimis-o publicaţiei “România Liberă”.


N-am participat la referendum, dar prins şi eu în tumultul ştirilor şi evenimentelor contradictorii post-referendum, m-am hotărât să consult listele electorilor de la Primăria din Făgăraş pentru a stabili dacă figurez sau nu în ele. Constatare negativă.

Am bătut la uşa serviciului de Evidenţa Populaţiei, unde mi-am prezentat paşaportul românesc, dar numai pentru a află că, având domiciliul în Franţa, sunt, în mod cert, prins în evidenţa listelor Consulatului Român de la Paris. 

 

MAE face recensământul românilor din străinătate

 

Am sunat la Consulat, unde am aflat că ei n-au liste electorale şi că ei au înregistrat doar persoanele care s-au prezentat la urne cu ocazia acestui referendum. Mi s-a părut bizar să constat că acest serviciu diplomatic să nu aibă o lista cu cetăţenii români cu domiciliul în această ţară. 

La eliberarea unui paşaport românesc de către serviciile acreditate în acest sens din ţară, acestea nu transmit automat numele celui care le solicita paşaportul consulatului ţării unde petentul domiciliază??? 

Cum să faci un referendum dacă n-ai evidenţa clară a numărului de votanţi sau măcar să poţi da o cifră vis-a-vis de procentul participării la vot? La sugestia doamnei care a fost interlocutorul meu la telefon, am lăsat coordonatele mele de la Făgăraş, precum şi adresă mea electronică urmând că să fiu sunat de o persoană competentă de la Consulat care să-mi dea lămuririle solicitate. 

Până la oră la care scriu n-am primit niciun telefon în acest sens. Încep să cred că, de fapt, eu nu sunt prins în nicio evidenţă unde aş figura ca cetăţean român nici în ţara, nici în exterior. Mă întreb… Câţi români or mai fi oare în această situaţie?

 Continuă AICI

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ramona Bădescu vrea să aduca trupa „Ricchi e Poveri” în România

Un deputat francez cere expulzarea din UE a “românilor fără resurse”