in

Preot din Spania acuzat de PEDOFILIE. Victime, trei copii români de 4,5 și 13 ani

Localnicii din Mengabril, Badajoz, sunt în stare de șoc. Preotul din sat, José Donoso Fernández, de 66 de ani, este acuzat că ar fi comis abuzuri asupra minorilor chiar în casa parohială. Zeci de persoane din Mengabril dar și români care locuiesc în satele învecinate au protestat în fața primăriei alături de familia de români afectată de acest scandal, scrie stiridiaspora.com

Conform eldiario.es, mulțimea revoltată a fost susținută de primarul Lorenzo Garrido, care a explicat că localnicii sunt foarte supărați de ceea ce s-a întâmplat și nu își explică de ce preotul este în continuare în libertate. El a fost văzut de localnici în casa parohială, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Parohia Mengabril

Suspiciunile împotriva preotului Parohiei Santa Margarita din Mengabril au început în urmă cu șase luni, când mai multe persoane au sesizat primăria despre activitățile parohului. Primarul din localitate și consilierul pe probleme sociale s-au adresat apoi Guardiei Civil.

În urma anchetei, toți cei trei copii ai familiei de români, de 4,5 și 13 ani, au fost luați sub tutelă de autoritățile spaniole în 16 ianuarie și se află într-un centru din Badajos. Asistenții sociali au suspiciuni că toți cei trei copii ar fi fost abuzați.

Părinții au putut să își viziteze copiii abia după o săptămână, pe 23 ianuarie.

Doina, mama celor trei copii, a declarat că a asistat cu stupoare la ancheta desfășurată de Serviciile Sociale, asupra familiei sale. Ea a afirmat că nu a știut nimic despre incidentul cu preotul și că dacă ar fi știut de acest fapt ar fi fost prima care ar fi reclamat abuzul.

Relația familiei cu preotul José Donoso a început în urmă cu câteva luni, când acesta le-a oferit românilor găzduire în casa parohială. Surse din primărie susțin că preotul îi împiedica prin orice mijloace pe asistenții sociali să viziteze familia. Din această cauză românii nu au putut beneficia nici de ajutorul social de 1000 de euro.

Într-o declarație făcută cotidianului spaniol „El Pais”, preotul neagă acuzațiile ce i se aduc și susține că este victima unei răzbunări.

Episcopia a emis un comunicat de presă în care a declarat că Jose Donoso Fernandez nu va avea nicio activitate în parohie, ca măsură preventivă în timpul anchetei. Același document indică faptul că „Dieceza a deschis, de asemenea, o cercetare canonică după cum indică regulile în aceste cazuri.”

Magistrații Curții de Instrucție numărul 1 din localitatea Don Benito, provincia Badajoz, l-au chemat pe preot să dea declarații, iar ca măsură preventivă au emis un ordin de restricție, prin care nu are voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimă. Apoi, măsura a fost extinsă și pentru alți copii minori. Preotul este judecat în libertate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cosenza, fuge de carabinieri, derapează şi moare într-un accident

PNL Diaspora atacă DRP: „Finanţări netransparente, metodologie gen Ştefan Gheorghiu”