in

Alertă mondială: Preşedintele SUA, Donald Trump, şi soţia sa, Melania, au Covid. Cine va conduce America?

Preşedintele SUA şi soţia sunt sunt infectaţi cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de Donald Trump, într-un mesaj publicat pe Twitter. Anterior, Trump, 74 de ani, confirmase, joi noapte, că unul dintre principalii săi consilieri, Hope Hicks, fusese diagnosticat cu COVID-19 şi că el şi soţia sa Melania urmau să înceapă „procesul de carantinare” în aşteaptarea rezultatelor propriilor teste.

„În această seară, prima doamnă şi cu mine am fost testaţi pozitiv pentru Covid-19. Vom începe carantina şi procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta împreună”, a scris Trump.

Prima Doamnă a dat propria declarație pe Twitter: „Ne simțim bine și am amânat toate angajamentele viitoare. Vă rugăm să vă asigurați că rămâneți în siguranță și vom trece cu toții peste asta.”

Medicul preşedintelui a spus că acesta este „bine”, dar nu a făcut nicio precizare dacă are simptome specifice virusului. De asemenea, starea Melaniei Trump este bună, a adăugat medicul Sean P. Conley, scrie nytimes.com.

Medicul a adăugat că Donald Trump va rămâne izolat la Casa Albă şi că îşi va îndeplini sarcinile „fără întrerupere”.

Trump va fi atent supravegheat medical de cei mai mari profesionişti în domeniu, iar informaţiile privind starea lui de sănătate vor fi aduse la cunoştinţa publicului, a spus Conley.

Dacă Trump devine prea bolnav pentru a conduce ţara, vicepreşedintele Mike Pence preia conducerea. Dacă nici el nu o va putea face, următoarea pe listă este preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi.

Îmbolnăvirea lui Trump a aruncat imediat în haos campania electorală, alegerile fiind la doar 30 de zile distanță.

A doua dezbatere cu democratul Joe Biden urma să aibă loc la 15 octombrie.

La 74 de ani, Trump este în categoria de risc mai ridicat pentru Covid-19 față de soția sa, de 50 de ani, Melania. Biden, în vârstă de 77 de ani, ar fi, de asemenea, considerat „în pericol”, din cauza vârstei sale.

De asemenea, acest lucru ar putea avea un impact serios asupra alegerilor din noiembrie. De-a lungul anilor, multe curse prezidențiale din SUA au fost zguduite de știri șocante, aproape de ziua alegerilor, care au amenințat că vor opri cursa.

În primele ore ale zilei de vineri, numărul morților din țară se ridica la 207.789, potrivit Universității Johns Hopkins.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Explozie de coronavirus în Italia, peste 2.500 de cazuri într-o zi, cel mai mare nivel din ultimele 5 luni

Povestea a doi părinți, studenți în ultimul an, veniți în Italia pentru a-și salva copilul: ”El este minunea noastră”