in

Primele ”măsuri” pentru Diaspora: Deținuții români din străinătate vor primi cărți în limba română

Deținuții români, care execută pedepse în alte sisteme penitenciare din Europa, vor citi cărți în limba română, prin grija Administrației Naționale a Penitenciarelor și a Institutului ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ pentru românii de pretutindeni, se anunță într-un comunicat remis Agerpres.

Cele două instituții partenere și-au propus, prin derularea proiectului ‘Carte pentru deținuții români aflați în sistemele penitenciare din alte țări‘, colectarea de cărți în limba română pentru crearea, prin donație, a unui fond de carte destinat realizării de biblioteci pentru deținuții români, aflați în sisteme penitenciare din străinătate.

Obiectivele proiectului vizează diminuarea influențelor negative și dezvoltarea universului de cunoaștere al deținuților de origine română, aflați în sisteme penitenciare europene. Totodată, proiectul vizează și dezvoltarea colaborării cu alte sisteme penitenciare din Europa care custodiază cetățeni români.

Până în prezent, au fost colectate aproximativ 4800 de volume. O parte dintre acestea va ajunge, în perioada următoare, în sistemul penitenciar spaniol, prin intermediul preoților misionari desemnați de către Mitropolia Ortodoxă a Europei Occidentale și Meridionale — Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei.

De asemenea, vor primi cărți în limba maternă și deținuții români aflați în penitenciarele din Grecia, Italia, Belgia și Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Actriţa Ana Caterina Morariu, în serialul “Squadra Antimafia” transmis de Canale 5

Dubla crimă de la Reggio Calabria: 16 ani pentru asasinarea a doi români